Thuiswedstrijd voor Miss Montreal

Zwolse zangeres speelt en entertaint voor vol Hedon

Tekst: Linda Geerlings / beeld: André Scholten ,

Lange rijen voor de show van Miss Montreal afgelopen zaterdag 15 maart. De uit Zwolle afkomstige zangeres speelt in het bijna uitverkochte Hedon oude en nieuwe hits voor thuispubliek. De Heavy Heart-clubtour ter promotie van Miss Montreals nieuwe album Irrational wordt goed ontvangen in Zwolle. De muziek in combinatie met de sprankelende persoonlijkheid van de zangeres maken de avond eentje om niet snel te vergeten.

Op de ietwat koude zaterdagavond van 15 maart staat er een lange rij voor Hedon voor het optreden van Miss Montreal in de Grote Zaal. Rond ongeveer half negen stormt ze het podium op in een roze shirtje en een zwart-witte legging. Ze begint het optreden met het eerste nummer dat op haar nieuwe album staat, namelijk Top Of The World. De sfeer zit er gelijk lekker in.

Na een lekkere start zingt Miss Montreal, of zoals haar ‘echte’ naam luidt: Sanne Hans, het nummer Together. Vervolgens brengt Sanne een ode aan haar geliefde ex-stad Zwolle. Ze vertelt vol enthousiasme over haar tijd op kamers samen met haar toetsenist Peter. Het huis waarin de twee een tijd geleden woonden was volgens haar het échte feesthuis van Zwolle. Daarbij biedt ze ook haar excuses aan aan haar voormalige huisbaas voor de overlast die toen werd veroorzaakt. Miss Montreal vertelt nog meer anekdotes over haar tijd in Zwolle, zoals het missen van de Zwolse kroegen en de bekende Zwollenaren waar ze allemaal verliefd op is geworden. Ze sluit af met de vermelding dat ze op dit moment al meer dan twee jaar verkering heeft en heel gelukkig is wat tot applaus en gejoel vanuit het publiek leidt. De grappige verhalen hebben tot een gezellige en onbedwongen sfeer geleid in Hedon waardoor de rest van het optreden alleen nog maar leuker kan worden.

Miss Montreal vervolgt haar optreden met de nummers Craziest, Army In My Head, Tututu en het door de reality-serie Utopia bekende nummer Say Heaven Say Hell dat door de hele zaal wordt meegezongen. Bij het bekende nummer Heavy Heart wordt het duidelijk hoeveel lef de zangeres heeft. Ze vraagt het publiek om helemaal stil te zijn, zodat ze het nummer zonder microfoon kan zingen. Het resultaat is geweldig. De hele zaal luistert aandachtig naar Miss Montreal. Door deze uitvoering is bewezen dat Sanne met haar geweldige stem ook een geweldig bereik heeft. De show wordt voortgezet met de nummers Better When It Hurts, Irrational, dat Sanne opdraagt aan alle dames in de zaal, Done With You, Wish I Could en ze sluit af met haar wat hit uit 2012 I Am Hunter.

Toch lijkt het publiek na de afsluiting van het optreden nog wat hits te missen… Maar gelukkig: Sanne en haar band komen terug voor een toegift. Verassend genoeg wordt het hardcore-nummer Wonderful Days van Charly Lownoise en Mental Theo op een akoestische manier gecoverd. Dan volgt de onmiskenbare hit Hoe, helaas zonder Nielson, en met de inmiddels klassieker Just A Flirt wordt de show afgesloten. De combinatie van de goede muziek en de sprankelende persoonlijkheid van Miss Montreal zorgen ervoor dat het publiek Hedon verlaat met zowel een mooie muzikale herinnering als een glimlach.