Songwriter Mijke Breepoel uit Enschede wint eerste aflevering van The Hit

‘Celebrate The Rain’ direct op 1 binnen in de iTunes Top 100

Tekst: Karin Spanjersberg / Foto: Willem Stolk. ,

In het nieuwe programma The Hit van RTL 5 krijgen songwriters de kans om een eigen liedje te pitchen aan bekende artiesten. In de eerste aflevering kozen Eva Simons en Sidney Samson voor ‘Celebrate The Rain’ van Mijke Breepoel uit Enschede. Al direct na de uitzending kwam het nummer binnen op 1 in de iTunes Top 100.

The Hit is een Ierse succesformule die nu ook op de Nederlandse tv te zien is. In iedere aflevering laten zes songwriters een zelfgeschreven nummer horen aan bekende Nederlandse artiesten. Deze artiesten kiezen vervolgens een nummer waarvan zij denken dat het een hit kan worden en brengen het als single uit.

In de eerste aflevering werd ‘Celebrate The Rain’ van Mijke Breepoel uit Enschede gekozen door Sidney Samson en Eva Simons, die onder andere samenwerkte met Afrojack en Will.i.am. De 21-jarige Mijke vormt de helft van het singer-songwriterduo Breekabel en is achtergrondzangeres bij Roos Blufpand. Mijke schreef ‘Celebrate The Rain’ speciaal voor The Hit. We interviewden Mijke over dit avontuur.

Hoe kwam je ertoe om mee te doen met The Hit?
“Mijn broer had gezien dat je je kon opgeven voor The Hit. Ik dacht: doe eens gek, ik ga gewoon proberen of het lukt! Op het laatste moment heb ik nog een liedje geschreven en ingestuurd. Ik ben toen uitgenodigd om op auditie te komen. Ze waren meteen helemaal enthousiast en mijn gevoel zat toen al goed. Later werd ik gebeld dat ik mocht meedoen, erg leuk!”

Heb je ‘Celebrate The Rain’ geschreven met de bedoeling dat het een dancetrack moest worden?
“Het liedje heb ik speciaal voor het programma geschreven met de insteek dat het door een groot publiek opgepakt zou worden. Ik heb bewust voor pop/dance gekozen, omdat dat populair is en je het tegenwoordig veel op de radio hoort. In het programma mocht ik het liedje met piano en zang doen, maar in mijn hoofd hoorde ik de dancebeats er al bij.”

Wat ging er door je heen toen je doorkreeg dat Eva Simons en Sidney Samson jouw nummer hadden gekozen?
“Dat moment was heel spannend. We wisten tot het allerlaatst helemaal niets over hun keuze. Toen het intro kwam dacht ik al wel mijn eigen liedje te herkennen, maar ik wachtte voor de zekerheid nog even de tekst af. Je weet gewoon niet wat ze met het liedje hebben gedaan, dus ik durfde er bij het intro nog niet van uit te gaan. Toen ik het eenmaal herkende was ik natuurlijk hartstikke blij! Op dat moment wist ik even niet hoe ik moest feesten en luisteren tegelijk. Als songwriter is het heel tof om je liedje helemaal af te horen. Met het resultaat van Eva Simons en Sidney Samson ben ik erg blij. Het komt heel dicht bij wat ik zelf in mijn hoofd had. We zaten redelijk op één lijn en zij hadden nog veel goede ideeën over het liedje. Ik denk dat het zeker een goede match was.”

‘Celebrate The Rain’ was al snel te downloaden. Is het positief ontvangen, wordt het goed opgepikt?
“Het nummer is erg goed ontvangen! Na de uitzending kwam het al meteen op 1 binnen in de iTunes Top 100. Ik hoop dat we dit kunnen vasthouden en dat het nummer overal wordt opgepikt. Het is al op bijna alle grote radiostations voorbijgekomen. Ik hoop dat het zo doorgaat en dat het uitgroeit tot een hit. En wie weet wat er in het buitenland nog met het liedje kan gebeuren.”