Prestcold Molly wint finale Stairway to Hedon

Fotoverslag: vijf bands strijden om een plekje in een voorprogramma

Beeld: Dani'el van den Berg ,

Het alternatieve rockkwartet Prestcold Molly heeft de professionele jury donderdagavond 6 maart overtuigd van hun talent. De band won de finale van Stairway to Hedon en wint daarmee een plekje in het voorprogramma van een nader te bepalen bekende band in Hedon.

Afgelopen najaar vonden er vier voorrondes in de regio plaats. In De Buze (Steenwijk), Stadsgehoorzaal (Kampen), De Gashouder (Dedemsvaart) en in Het Vliegende Paard (Zwolle) hebben jonge beginnende bands hun talenten laten zien en gestreden voor een plekje in de finale. Primary Square Company, een band vol soul en funk, het garage-blues duo Money & The Man, de vijfkoppige alternatieve rockband Wilson, het alternatieve rockkwartet Prestcold Molly en de energieke rockband The Interns wisten de finaleplaats te bemachtigen.

De winnaar, Prestcold Molly, heeft de supportplek voor een bekende band in Hedon gewonnen. Welke act dit zal zijn wordt later bekend gemaakt. Ook zal de band op het Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle te zien zijn op het SENA Talent Stage.

De funky band Primary Square Company was het populairst onder het publiek en won daarmee de publieksprijs. De professionele jury van Stairway to Hedon bekroonde de bassist van Primary Square Company (links op de foto) Sebastiaan van Sliedrecht als beste muzikant van de avond.