Dotan’s nieuwe album wordt enthousiast ontvangen

Laag voor laag dichter bij de kern

Tekst: Mirjan Bakker / Foto's: Willem Stolk. ,

Even leek een droom een nachtmerrie te worden. Na een periode van bezinning komt Dotan via afgelegen oorden en via de huiskamers van zijn fans weer thuis bij zichzelf. Thuis bij de muziek. Op 1 maart stond hij in Metropool, Hengelo.

Het is zover. Het tweede album van Dotan,7 Layers, is uit. Na een overweldigende start in 2011 waarin hij tot 3FM Serious Talent werd verkozen en zijn eerste single 'This Town' van zijn debuutalbum Dream Paradise werd uitgeroepen tot 3FM Megahit, was het tijd voor een pas op de plaats. De druk, die hij zichzelf had opgelegd, ontnam hem het plezier in het optreden en het maken van muziek.

Om dit en zichzelf te hervinden bracht hij de afgelopen twee jaar een deel van zijn tijd door op afgelegen plekken in onder andere Noorwegen, Engeland en zijn geboorteland Israël. De zeer persoonlijke nummers die hij daar schreef, toetste hij vervolgens bij zijn fans tijdens minstens 50 huiskamerconcerten. De sfeer van deze concerten in al deze verschillende huiskamers wilde Dotan graag terug laten komen op het album en besloot het, overigens ook door hemzelf geproduceerde album, in zijn eigen huiskamer op te nemen.

Op 1 maart 2014 liet Dotan in Metropool Hengelo zien dat hij er weer helemaal klaar voor is om, samen met zijn band, de Nederlandse podia te betreden. Een zeer gevarieerd programma met rustige en up- tempo nummers, nummers met een vol geluid en prachtige samenzang van alle bandleden tot en met solo en akoestisch. Hij maakt het publiek onderdeel van het geheel door ze marcherende Vikingen na te laten bootsen en doet een beroep op hun fantasie door ze in gedachten mee te nemen naar de zee. Mooie liedjes weer met plezier gebracht en door het publiek, zichtbaar, met plezier ontvangen.