Directeur Coen Bais moet weg bij Poppodium Metropool in Hengelo

Bestuur zegt samenwerking met directeur op

door: redactie Enschede. ,

Het bestuur van Poppodium Metropool in Hengelo heeft de samenwerking met directeur Coen Bais opgezegd. Dat maakte het bestuur vanmorgen bekend. Voor Bais komt de beslissing als een complete verrassing.

De belangrijkste reden voor het opzeggen van de samenwerking is dat een aanzienlijk deel van het personeel kritiek had op de manier waarop Bais wilde bezuinigen. Na gesprekken concludeerde het bestuur dat er onvoldoende draagvlak was onder het personeel om verder te gaan met Bais.

"Niet zien aankomen"
Coen Bais zag de bestuursbeslissing niet aankomen. "Ik merkte dat de chemie met het vernieuwde bestuur minder was, want we zaten niet helemaal op één lijn. Nu de nieuwbouw is afgerond en de professionaliseringsslag goed heeft uitgepakt, was er misschien ook wel een andere wind nodig met een andere directeur. Maar ik had dit op deze manier totaal niet zien aankomen. Ik leg mij er bij neer en ga mij nu volledig richten op mijn taak als interim-directeur van de Muziekschool."

Drastisch besluit beste voor Metropool
De voorzitter van het bestuur, Johan de Jong, betreurt de situatie. "Coen heeft jarenlang enorm veel betekend voor Metropool en het gemaakt tot wat het nu is: een professioneel poppodium dat landelijk op de kaart staat. Over de koers voor de komende jaren en de reorganisatieplannen bestond verschil van inzicht tussen ons. Toen we daar bovenop de weerstand merkten bij een aanzienlijk deel van de medewerkers voelden wij ons genoodzaakt om deze beslissing te nemen. Uiteraard zijn wij hierbij niet over één nacht ijs gegaan. Wij menen met dit weloverwogen, maar drastische besluit het beste te doen voor Metropool."

Bais vertrekt op 1 april. Het bestuur neemt dan voorlopig zijn taken waar. Coen Bais was sinds 2003 directeur van het Hengelose Poppodium Metropool, destijds nog gevestigd aan de Wemenstraat. Het hele proces van nieuwbouw (van 2005 tot 2009) op de huidige locatie achter het station is getrokken door Bais. Hij blijft interim-directeur van de Muziekschool.