#GV14: Hufterbuks

Tekst: Ruben Eijsink / Foto: Frans de Kerf ,

...

Het concert:
Hufterbuks 14:45 - South Stage

De act:
Trotse sleazy hardrock uit Hengelo. Lekker vies en vuig. Strakke riffs worden vers geserveerd op een aangekoekt bord. Wegspoelen met bier natuurlijk, daar maken de jongens op het podium geen geheim van. Het repertoire bestaat uit heavy uitvoeringen van nostalgische tekenserie theme songs uit de jaren negentig en daarnaast overwegend eigen werk. 

Het nummer:
Is het ‘Bikermice from Mars’, dat erg overtuigend en op strak rockende wijze de snelle spitsmuizen op gemotoriseerde tweewielers in herinnering brengen? De gedoodverfde meezinger ‘Teenage Mutant Hero Turtle’s’ opgedragen aan George van Grown Cold (bekend als fan van die serie) is ook een goede kandidaat. 

Het wordt toch het weinig compromitterende ‘Suck my Balls’. “Dit nummer is voor iedereen die hier niet wil zijn”, zegt de frontman. Er zijn nog heel wat mensen niet, jammer dat ze dit nummer niet mee kunnen krijgen. Het is erg vermakelijk.

Het moment:
De zanger legt in ‘Suck My Balls’ uit hoe de baby in kwestie het best te werk kan gaan. Zo smerig dat het weer grappig wordt. Precies de sterkste kant van deze band. Het kan ook alleen maar leuk zijn als de songs strak zijn en de riffs meedogenloos. Dat zit wel snor bij de bandleden die in verschillende bands hun sporen al hebben verdiend. 

Het publiek:
Hufterbuks heeft aardig wat mensen op de been gekregen. Het is al bijna gezellig druk voor het podium, met de nadruk op gezellig. De bezoekers stromen binnen, het bier begint rijkelijk te vloeien. Green Vibrations begint op gang te komen. 

Het oordeel:
Niet zeurn, gewoon bier drink’n en hard speuln is het devies. Dat gebeurt vol overgave en gierend gitaarwerk. Prima band om het zuid-podium op stoom te krijgen.