#GV14: The Road Home

Punkrock uit Twente sluit bandpodium prima af

Tekst: Liv Krake / Foto: Frans de Kerf ,

The Road Home is een graag geziene band in het Overijsselse muziekcircuit. Dat is niet zo gek want de jonge muzikale honden weten van elke gelegenheid een flink feestje te maken. Vanavond sluiten ze dan ook het bandpodium South af.

Het concert:
The Road Home 22:30 uur South Stage

De act:
Jonge punkrockers uit Twente met duidelijke invloeden van onder andere Bruce Springsteen en The Gaslight Anthem. Flinke raggende gitaren, maar toegankelijk voor een breed publiek.

Het nummer:
Een kleine twijfel tussen 'Teenage Dancer' en 'Old Hearts'. De spanningsopbouw bij laatstgenoemde is net wat intenser. Wanneer zanger Luke voorzichtig de eerste woorden van het nummer de mic in fluistert, duurt het niet lang voordat het publiek het nummer herkent en compleet losgaat. Logisch, het refrein is gemakkelijk mee te zingen of te schreeuwen en de aanstekelijke gitaarriffs liggen ook fijn in het gehoor. The Road Home heeft inmiddels een flinke fanbase aangemeten, waarvan velen vooraan bij het hek te vinden zijn. Toch lijkt er ook een aantal nieuwe mensen op het optreden af gekomen te zijn: achter op het veld staan verschillende mensen, van jong tot oud, mee te knikken met de punkrock van de heren.

Het publiek:
The Road Home heeft het als één van de weinige bands voor elkaar gekregen om het grasveld voor het podium vol te krijgen. Natuurlijk heeft het bier in de welbekende Green Vibrations bierpullen al aardig gevloeid, maar dat neemt niet weg dat er op andere stages nog steeds dj's op het programma staan, waar de gehele dag al veel mensen op af komen. Uiteindelijk lijkt het op dit punt dat de band het toch even wint van de dj, een hele prestatie op deze editie van Green Vibrations die toch aardig dj-gerelateerd is.

Het oordeel:
Een hele fijne afsluiter van de bandstage. Hoewel het geluid vooraan bij het podium niet altijd even goed over leek te komen, kwam de show prima tot haar recht. The Road Home heeft een sterk en divers repertoire, waarvan ze zowel ouder als nieuwer werk lieten horen. Ook al lijkt het bij sommige bezoekers niet meer uit te maken hoe divers de show is (blame the beer), losgaan doen ze toch wel. Juist die losse sfeer maakt Green Vibrations tot Green Vibrations: luisteren naar en dansen op de nieuwste tunes van lokale of onbekendere bands, inclusief dat lekkere biertje uit die mooie beker. Die bandjessfeer was deze editie iets verder te zoeken dan voorheen, The Road Home heeft echter aan een dergelijke sfeer die er wel was flink bijgedragen.