#Dauwpop14: Jett Rebel

Energieke show maakt publiek warm op koude dag

Tekst: Karin Spanjersberg / Foto's: Wilco Steeneveld ,

...

Het concert:
Jett Rebel, Dauwpop, Jupiler Mainstage, 29 mei 2014.

De act:
Je kunt ‘m haast niet gemist hebben de laatste tijd. Jett Rebel, kersverse winnaar van de Edison voor beste nieuwkomer (‘Jett Rebel is een alleskunner’) en de Serious Talent Award 2014 (‘niet in een genre te vangen’ en ‘een belofte voor de toekomst’). Zijn single 'Top of the World' is de soundtrack van Amazing Spiderman II. Op Dauwpop mag hij het festival openen op de Jupiler Mainstage.

Het nummer:
Jett Rebel geeft zichzelf drie kwartier lang, met als hoogtepunt de afsluiter 'Tonight (‘it’s no fun when the girls aren’t dancing’)', een aanstekelijk nummer met een sterk aanwezige baslijn. Hij gooit er wat muziek uit de vorige eeuw doorheen ('Dance To The Music', 'Superstition') en ondertussen komt er zo veel energie vrij dat hij bijna opstijgt.

Het moment:
De onderonsjes met gitarist Lorijn von Piekartz. Wat een chemie tussen die twee mannen, soms op het erotische af. Een genot om naar te kijken. En om naar te luisteren natuurlijk,
want het gaat nog altijd om de muziek, nietwaar?

Het publiek:
Het is fris vandaag, de koudste 29 mei in ruim 30 jaar zoals later blijkt. Zo’n dag dat je eerste festivaldrankje een goeie bak koffie of warme choco is. Ook Jett Rebel fungeert als een uitstekende opwarmer. De tent loopt vol en het publiek – van alle leeftijden – neemt zijn energie al snel over.

Het oordeel:
Naar eigen zeggen is-ie in het dagelijks leven best verlegen, maar op het podium is daar niets van te merken. Jett Rebel barst van de energie, heeft humor en is nog hartstikke muzikaal ook. Zijn voorbeelden waren groot toen hij nog niet eens was geboren. Qua uiterlijk ook een opvallende verschijning, maar als iemand zo’n wit kanten hemdje kan hebben is het Jett Rebel wel. Een geboren entertainer, een podiumbeest en pas 23 jaar jong. Daar gaan we vast nog veel van horen.