#Dauwpop: Fratsen

Oude hits

Tekst: Karin Spanjersberg / Foto's: Wilco Steeneveld ,

...

Het concert:
Fratsen, Dauwpop, Delta (The Barn), 29 mei 2014.

De act:
Nooit eerder stond Fratsen op Dauwpop. Het festival werd voor het eerst georganiseerd in 1995, begin 1996 hield Fratsen op te bestaan. Inmiddels is de band uit Diepenheim weer springlevend, in de originele bezetting. Vorige week speelden ze op BAM in Hengelo, vandaag hier in Hellendoorn en in november verschijnt er een nieuw album.

Het nummer:
De ene klassieker volgt op de andere: 'Pand van Janna', 'Blij', 'In Ons Dorp', 'Jo! (House is Kut)', 'Pimpelmees'… Een van de mooisten blijft toch 'Drinkebroer'. André Manuel kondigt ‘m aan: "Deze is voor jullie!"

Het moment:
Hoeveelheid publiek.

Het publiek:
Dan sta je dan als afsluiter van Dauwpop in de Barn terwijl op het hoofdpodium Triggerfinger een show staat weg te geven. Zou de opkomst daarom wat tegenvallen? Kwantiteit en kwaliteit gaan gelukkig niet altijd gelijk op. De aanwezigen lijken speciaal voor Fratsen te zijn gekomen en tellen stuk voor stuk voor twee. De nummers worden uit volle borst meegezongen en er ontstaat een fraaie pit. Machtig mooi, zoals een afsluiter moet zijn.

Het oordeel:
Fratsen 2.0. Een beetje ouder en een beetje grijzer, iets meer levenservaring, maar vooral net zo vertrouwd als 20 jaar terug. Al die liedjes van toen, jaren niet gehoord maar je zingt ze zo mee. Dat Fratsen maar weer lang mag bestaan. Dat ze over nog eens 20 jaar als vier bejaarden door verpleegsters het podium op worden geloodst. Want je weet het inmiddels: zeg nooit nooit.