#Dauwpop14: Go Go Berlin

Lange haren, strakke broeken en hippe snorretjes

Tekst: Karin Spanjersberg / Foto's: Wilco Steeneveld ,

...

Het concert:
Go Go Berlin, Dauwpop, King King (Jack Daniel’s Future Legends Stage), 29 mei 2014.

De act:
Go Go Berlin komt uit het Deense Silkeborg. Op de website van Roskilde wordt de band beschreven als ‘Denmark’s strongest live act’. Vorig najaar toerden de heren al even door ons land als support act van Kensington, vandaag staan ze voor het eerst op een Nederlands festival.

Het nummer:
Dé meezinger en -springer is 'Darkness'. Op het podium, in de tent en ver daarbuiten wordt uitbundig gerockt en gerolld. Opzij van het podium staan twee mannen van de crew en ook zij kunnen niet stil blijven staan.

Het moment:
Frontman Christian Vium is een charmante verschijning. Voor zo’n 20 fotografen tegelijk buigt hij zich met het grootste gemak in allerlei standjes zonder in muzikaal opzicht iets in te leveren. Mooi om te zien.

Het publiek:
Bij het tweede nummer heeft de band het publiek al mee. 'Castles Made Of Sands' is een nummer waar Bon Jovi nog een puntje aan zou kunnen zuigen. Het gevoelige einde gaat over in het stevige 'Raise Your Head'. Handen gaan in de lucht en er wordt fanatiek gesprongen. Het lijkt erop dat de Denen wel worden gewaardeerd.

Het oordeel:
Soms moet je je gewoon even laten verrassen en dat is hier prima gelukt. Op het eerste gezicht doet Go Go Berlin misschien wat gedateerd aan. Alle cheesy cliché’s over rockbands zijn aanwezig: lange haren, strakke broeken, snorretjes, een glimmend witte drumkit en witte versterkers. De tijd heeft stilgestaan sinds 1986. Op de wit geverfde piano prijkt het logo van de band: Go Go Berlïn, met twee puntjes. Waar kennen we dat van? Maar spelen kunnen ze. Roskilde zou best eens gelijk kunnen hebben.