#Dauwpop14: Cloud Nothings

Garagerock in de kerk

Tekst: Jasper van Poelgeest / Foto's: Wilco Steeneveld ,

...

Het concert:
Cloud Nothings, Dauwpop Hellendoorn, podium King King, 29 mei 2014.

De act:

Trio afkomstig uit Cleveland, Ohio. Hun muziek laat zich het beste omschrijven als lo-fi garagerock/punk met een flinke laag neo-grunge. Een no-nonsense attitude waarbij het onmogelijk is niet even te denken aan Nirvana.

Het nummer:
I'm Not Part Of Me, de afsluiter van hun set. De mensen die alleen uit nieuwsgierigheid kwamen kijken zijn al afgedropen naar Chef's' Special en de King King schudt nog eenmaal op zijn grondvesten.

Het moment:
De overgang van soundcheck naar het begin van hun set is anders dan gewend. Zanger Dylan Baldi kondigt hun soundcheck af als 'this was the first song' waarna het echt los gaat in de King King. Waar deze ochtend nog een heuse kerkdienst werd gehouden hebben de parochianen ruimte gemaakt voor een potje stevig doorpompende rock.

Het publiek:
Vanaf de eerste noot staat de King King propje vol. Hoewel het nog vroeg in de middag is hebben de meeste bezoekers de eerste biertjes al achter de kiezen, ook als is dat alleen om een beetje warm te blijven. Er wordt zelfs een enkele poging tot crowdsurfen gedaan, gelukkig staat er geen security om dit fijne fenomeen de kop in te drukken.

Het oordeel:
Gebrek aan aandacht hebben de heren van Cloud Nothings totaal geen last van. Zelfs een technisch mankement deert ze niet. Hoewel zanger Baldi pas tegen het eind van de set 'lekker op stem' kwam boeide het vanaf het eerste moment. Het publiek is in elk geval warm.