Weekagenda: week 5

Metal Battle, Fading Trails, Baskerville, IMMOLATION, Broken Hope en Skaldgrim

door: redactie Enschede / foto: archieffoto Eddy Dibbink. ,

Nieuwe week, nieuwe concerten. Voor week 5 hebben we weer diverse shows en clubavonden in het oosten des lands voor je op een rijtje gezet. Met deze week zelfs een eendaags festival in het Burgerweeshuis in Deventer. Check it out!

Metal Battle
Wat: voorronde van landelijke wedstrijd
Waar: Saxion Zaal, poppodium Atak, Enschede
Wanneer: 20:00 uur, vrijdag 31 januari
Wat kost dat?: 6,50 euro, zowel deurverkoop als voorverkoop
Waarom: De Metal Battle is een landelijke strijd tussen underground metalbands uit heel Nederland. Voor elke provincie zal een voorronde gehouden worden voor de Metal Battle. Op 31 januari is de voorronde van Overijssel in Atak. De deelnemende bands bij deze voorronde zijn Distillator, Abrupt Demise, Maggies Bookshop en Deadly Alliance.

Fading Trails
Wat: rondtrekkend festival
Waar: concertzaal, poppodium Burgerweeshuis, Deventer
Wanneer: 19:00 uur, vrijdag 31 januari
Wat kost dat?: 16,50 euro
Waarom: Fading Trails is een nieuw rondtrekkend minifestival in drie Nederlandse steden; Deventer, Middelburg en Utrecht. Fading Trails is een festival zonder duidelijke headliners. Gebaande paden worden vermeden, indringende kwaliteit en dwarse eigenheid staan voorop. Het publiek confronteren met nieuwe of ondergesneeuwde urgente helden en artiesten confronteren met een aandachtig en hongerig publiek is de missie. Fading Trails, verwijzend naar een albumtitel van Jason Molina’s Magnolia Electric Co., is een initiatief van Belmont Bookings in samenwerking met Sedate Bookings, Burgerweeshuis Deventer, De Spot Middelburg en Ekko Utrecht. Met onder andere Soldier's Heart (BE), Lichens (USA), Steve Gunn (USA) en The Garden (USA).

Baskerville
Wat: alternative dance
Waar: het Paradijs, poppodium Metropool, Hengelo
Wanneer: 20:30 uur, vrijdag 31 januari
Wat kost dat?: VVK: 12,50, deurverkoop: 15 euro
Waarom: Baskerville staat bekend om hun echte klappers, de 'dansvloervullers'. Ze hebben al twee keer eerder op het Sziget festival gestaan en hebben tevens Lowlands aangedaan. Nu is het tijd om in het oosten des lands met de voetjes van de vloer te gaan. 

Nieuwe Elektronische Waar
Wat: producers
Waar: zaal 3, poppodium Burgerweeshuis, Deventer
Wanneer: 23:00 uur, zaterdag 1 februari
Wat kost dat?: 5 euro
Waarom: De nieuwe lichting elektronische talent van Oost-Nederland op NEW 9.0 Nieuwe Electronische Waar brengt twaalf nieuwe namen om in de gaten te houden Waar? Oost-Nederland, daar komt de nieuwe electronica vandaan. Ook dit jaar brengt Nieuwe Electronische Waar (NEW) een compilatie uit met twaalf tracks van een nieuwe lichting talentvolle producers. Dat NEW de voelsprieten goed uit heeft staan in het oosten is wel gebleken, want N.E.W. was er vroeg bij om producers als De Sluwe Vos, Steve Mensink, Sam a la Bamalot en Julien Mier te signaleren. Op NEW 9.0 is het de beurt aan Adam Link, Dotlights, Hemisphere, Levingtquatre, Knotted Sheets, Marsman, MSNTHRPX, Phacts., Quibus, Strapatsen, Visitors en She Has A Cold, Cold Heart.

IMMOLATION, Broken Hope en Skaldgrim
Wat: hardgaan
Waar: NAXT stage, Almelo
Wanneer: 19:30 uur, zaterdag 1 februari
Wat kost dat?: 10 euro
Waarom: Het is de eer aan de lokale helden van Skaldgrim om de avond te openen. Skaldgrim brengt Scandinavisch geïnspireerde death metal, op zijn aller onzachtaardigst. Daarna mogen de Franse bands Chabtan en Sweetest Devilry het podium betreden.

Broken Hope is de eerste Amerikaanse act. Met heftige deathmetal en een smerige show zijn ze in staat het publiek in te pakken. De afsluiter van de avond is IMMOLATION. De gitaarpartijen van Vigna en zijn medegitarist Bill Taylor zijn spannend en ingenieus op elkaar afgestemd, Ook drummer Steve Shalatay is duidelijk veel muzikaler dan al die collega’s die vooral willen laten horen hoe hard en snel ze kunnen meppen. Duistere sfeer gekoppeld aan compositorisch vernuft, dat is waar het bij IMMOLATION om draait.