Weekagenda: week 3

The Road Home, Chayah, De Pioniers, The Smallest Show on Earth, Istanbul Spice, Kodaline, Burgerpop

door: redactie Enschede / foto: archieffoto Eddy Dibbink. ,

Des te verder we het jaar in gaan, des te meer concerten en shows we op de planning hebben staan. Met deze week een extraatje op het programma: op donderdag 16 januari staan er drie Overijsselse bands in Groningen op Eurosonic!

Christopher Paul Stelling
Wat: mix van indie, blues en altrock
Waar: café van poppodium Burgerweeshuis, Deventer
Wanneer: 20:00 uur, woensdag 15 januari
Wat kost dat?: gratis!
Waarom: Christopher Paul Stelling komt uit New York City, maar als je naar hem luistert waan je je op een zinderend hete veranda ergens in Texas. Zijn gitaarspel en stem klinken authentiek en doorleefd, de teksten lijken uit zijn tenen te komen. Debuutplaat Songs Of Praise And Scorn was wat ingetogener dan het tweede album. Brick x Brick trapt in elk geval meteen stevig en uptempo de deur in naar 16 Horsepower en Wovenhand.

The Smallest Show on Earth
Wat: jamsessies
Waar: café van poppodium Metropool, Hengelo
Wanneer: 20:00 uur, woensdag 15 januari
Wat kost dat?: niks
Waarom: Het is bijna weer zover: The Smallest Show On Earth vindt weer plaats. Er worden optredens verzorgd door artiesten van de opleiding Ondernemende Artiest te Almelo. Ook vinden er open jam essies plaats en kan jij met je band komen spelen. Daar voor moet je de band wel even aanmelden door een mail te sturen naar smallestshow@gmail.com. Metropool verzorgt deze avond in samenwerking met PopScool en Kickstart!.

The Road Home, De Pioniers en Chayah @ Eurosonic
Wat: Overijsselse bands op veelbelovend festival
Waar: Shadrak, Groningen
Wanneer: vanaf 20:00 uur, donderdag 16 januari
Waarom: Chayah, The Road Home en De Pioniers hebben op 28 december de wedstrijd De Ijssel Stroomt Over gewonnen en mogen daarom op deze speciale avond op het Eurosonic festival optreden. Ben je in Groningen voor het festival, check dan zeker deze Overijsselse beloftes!

Kodaline, support: Tommy Ebben
Wat: gitaarpop
Waar: Jupiler Stage, poppodium Metropool, Hengelo
Wanneer: 19:00 uur, vrijdag 17 januari
Wat kost dat?: vvk: 15 euro, deurverkoop: 18 euro
Waarom: Verplaatst concert van de heren van Kodaline. Ze worden ook wel de nieuwe Coldplay genoemd en of je het er nou mee eens bent of niet, de vergelijking is niet heel vreemd. Kodaline doet iets meer poppy aan en zal deze avond het lange wachten waarschijnlijk (en hopelijk) waarmaken. Met support: singer-songwriter Tommy Ebben.

Burgerpop - metal
Wat: metal-editie
Waar: concertzaal, poppodium Burgerweeshuis, Deventer
Wanneer: 20:30 uur, vrijdag 17 januari
Wat kost dat?: 5 euro
Waarom: Met een nieuwe bezetting is Pariah er klaar voor om te gaan spelen. Geïnspireerd door deathcore, trash metal en een vleugje progressief hebben ze een unieke moderne metal sound gecreëerd met Catchy metal hooks en snelle riffs!

Na shows in Zweden, Duitsland, Belgie en Nederland tijdens hun laatste tour, is de deels uit Deventer afkomstige band terug in een nieuwe bezetting. Edge of Serenity gooit het over een andere boeg, frontvrouw Nanette Mesker weet met haar vuige strot indruk te maken!

Agressieve metalcore met een hardcore vibe, daar staat Grown Cold voor. De band staat bekend om hun energieke live shows en heeft het afgelopen jaar onder andere succesvolle tours gedaan door Polen en Duitsland. Op het moment zijn ze bezig met de laatste voorbereidingen van hun tweede album, welke vanavond uit zal komen.

Undawn is geen onbekende in het metalcircuit. In 2012 verzorgden ze onder andere de support voor Soulfly en Textures. Ze zijn net terug van hun tour in Oostenrijk en vanavond op het Burgerweeshuis podium.

Istanbul Spice
Wat: Oost meets west
Waar: Grolsch zaal, poppodium Atak, Enschede
Wat kost dat?: 15 euro
Wanneer: vanaf 20:00 uur, zaterdag 18 januari
Waarom: Na 1,5 jaar afwezigheid komt Istanbul Spice weer met een daverend en avondvullend programma. Een spannende band uit Istanbul: Kolpa. Plus een jonge en talentvolle zanger uit ons eigen Twente: Burçak. Een interessante mix van Oost en West. De rest van de avond draaien ook nog diverse dj’s.