Fratsen reünie definitief

Overijsselse legende gaat weer touren

Tekst: redactie Enschede ,

Het gerucht ging al langer in Twente, maar deze week is het officieel bevestigd: Fratsen maakt haar comeback.

Eind 2009 stond de Diepenheimse band rond Andre Manuel en Roeland Drost na een break van veertien jaar voor het eerst weer op een podium. Dit benefietconcert leidde tot vier uitverkochte shows en er werd zo’n 35.000 euro opgehaald voor het goede doel. Ook in 2013 trad de band alweer eens op, dit in het kader van het 40-jarig bestaan van jongerencentrum Why Don’tcha in Diepenheim, ooit thuisbasis van de band. Dit gaf de doorslag om opnieuw de handen ineen te slaan.

Volgens de band is het plezier in het spelen er en hebben ze het gevoel dat er op zijn minst nog een album in het bandje zit. Nieuw werk is essentieel voor de band: “Het laatste wat we willen is een nostalgie-actie zijn, je moet jezelf wel in de spiegel aan kunnen kijken”, aldus één van de leden. Op 19 januari staat een eerste optreden gepland in zaal Spoolder in Bentelo. Het is dan de bedoeling dat er tenminste één nieuw nummer wordt gespeeld. Het wordt nog een verrassing hoe dat nummer klinkt, ook voor de band zelf. Het moet namelijk nog geschreven worden. Wel is duidelijk welke richting Fratsen op wil: "We beginnen daar waar we met 'Naar Buiten' zijn gestopt. Rootsy maar met de nodige blieb blieb electronica, want we hebben natuurlijk niet 20 jaar onder een steen gelegen. Ergens rond de zomer zal die nieuwe plaat moeten verschijnen."

Wil je dat Fratsen binnenkort bij je in de buurt komt optreden? De band is dus weer te boeken en dit wordt in eigen hand gehouden. “Al was Fratsen nimmer een punkband in de letterlijke zin, de D.I.Y. mentaliteit hebben we altijd gekoesterd en dat willen we ook deze keer graag zo houden. Of om met T. Maassen te spreken: neuk het systeem!”.