Weekagenda: week 7

Anneke van Giersbergen & Paceshifters, Birth of Joy, Julian Sas

door: redactie Enschede / foto: archieffoto Anke Olthof ,

We gaan steeds verder het jaar in. In week 7 hebben we weer diverse shows voor jou op een rijtje gezet. Welke band ga jij dit weekend checken in Overijssel? Taymir in Zwolle of misschien Paceshifters als voorprogramma van Anneke van Giersbergen in Enschede?

Birth of Joy
Wat: rock & roll
Waar: Kleine zaal Zaal, poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer: 21:00 uur, donderdag 13 februari
Wat kost dat?: €10,50
Waarom: Met een minimale bezetting van gitaar, drums en scheurend combo-orgel zorgt dit beukende en groovende rock&roll trio voor een superstrakke en melodieuze rocksound die zwaar leunt op de Detroit-sound van MC5, de toegankelijke pop van The Doors en de psychedelica van Pink Floyd. Maar de heren, zelf geboren in de jaren 80, gaan verder dan alleen terug naar retro en zorgen met invloeden van grunge, stoner en punk voor een nieuwe en eigen sound die staat als een huis!

Taymir
Wat: indiepop
Waar: Kleine zaal, Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer: 21:00 uur, vrijdag 14 februari
Wat kost dat?: 10,50 euro
Waarom: Taymir maakt aanstekelijke indiepop songs in de beat traditie van de 60's, maar dan met de ballen van de Arctic Monkeys en het venijn van de Strokes. In de eerste week van oktober kwam Taymir’s, eerste single ‘Aaaaah’ uit. Giel Beelen draaide track al snel in zijn ochtendshow én bij De Wereld Draait Door. In de veronderstelling dat hij met de nieuwste sensatie uit Engeland te maken had, kwam hij erachter dat Taymir een Haags bandje is. Kort daarop werd Taymir verkozen tot 3FM Serious Talent en werd Aaaaah zelfs megahit op 3FM! Dit kon wel eens HET jaar voor Taymir worden!

Anneke van Giersbergen / SUPPORT: Paceshifters
Wat: van intieme ballades tot uitbundige stadionrock
Waar: Saxion zaal, poppodium Atak, Enschede
Wanneer: 20:30 uur, vrijdag 14 februari
Wat kost dat?: vvk: 17,50 euro, deurverkoop: 19,50 euro
Waarom: Na het succes van haar vorige album Everything is Changing gaat de zangeres als een malle. Veel optredens in zowel Nederland als in het buitenland, groeiende landelijke media aandacht en nu dus haar nieuwe album Drive. Op haar nieuwe album schittert Anneke onder andere door haar veelzijdigheid. Van intieme ballades tot euforische stationrock, met het altijd herkenbare emotionele stemgeluid van Van Giersbergen als sprankelend middelpunt. Daarnaast is het voorprogramma natuurlijk ook het bezoeken waard: de jonge honden van het Overijssele Paceshifters.

Julian Sas
Wat: blues
Waar: Jupiler Stage, Poppodium Metropool, Hengelo
Wanneer: 19:30 uur, vrijdag 14 februari
Wat kost dat?: vvk: 16 euro, deurverkoop: 19 euro
Waarom: Omdat Sas en zijn band dit jaar maar liefst 20 jaar bij elkaar zijn! Dit vieren ze met hun 20th Anniversary Tour. Speciaal voor deze gelegenheid spelen ze de echte hits, maar zullen ook 'vergeten' klassiekers de revue passeren.

Cd- en platenbeurs
Wat: muzikale markt
Waar: Poppodium Metropool, Hengelo
Wanneer: vanaf 11:00 uur, zondag 16 februari
Wat kost dat?: 4 euro
Waarom: Op zondag 16 februari kan je weer naar hartenlust op zoek naar nieuwe muziek of naar die ene plaat die je al zo lang zoekt. Metropool verandert weer voor één dag in de grootste platen- en cd-winkel van Overijssel (en misschien wel van Nederland). Een middag lang lekker snuffelen tussen duizenden cd's, lp's en dvd's. Krijg je daar dorst van dan kan je natuurlijk ons muziekcafé terecht voor een kopje koffie of proost je op je zojuist aangeschafte nieuwe schatten!