Showcasefestival de IJssel Stroomt Over

27 december in Almelo

.

Op zaterdag 27 december organiseert Poppunt Overijssel voor de tweede maal het showcasefestival ‘de IJssel Stroomt Over’ in poppodium NAXT te Almelo. Voor het festival zijn negen talentvolle acts uit eigen provincie geselecteerd, waarvan drie acts (Texas Radio, Tricklebolt en Radio Days) tevens een plek krijgen op het Eurosonic/Noorderslag festival te Groningen in januari.

De negen deelnemende acts van editie 2014 zijn: Texas Radio (winnaar Popprijs Overijssel 2014), Tricklebolt (winnaar Kunstbende Overijssel), Radio Days, Magnetic Spacemen, Distillator, Nairobi Golf Kid, Sofia Dragt, the Information en Tenfold. Alle acts zijn te kenmerken als veelbelovend Overijssels talent.

Tickets voor het festival zijn verkrijgbaar voor €5,- via de deelnemende bands of de websites van NAXTstage en Poppunt Overijssel. Voor de thuisblijvers wordt er in samenwerking met JIJ&Overijssel en de Provincie Overijssel een livestream beschikbaar gesteld.

Poppunt Overijssel zet zich in voor een levendig popcircuit in de provincie Overijssel en is onder meer verantwoordelijk voor het coachingstraject Popsport en de jaarlijkse uitreiking van de Popprijs Overijssel. In breder verband maakt Poppunt deel uit van het landelijk netwerk popNL: een landelijk orgaan welke muzikanten in Nederland vertegenwoordigd.

De IJssel Stroomt Over wordt mogelijk gemaakt door de Sena, organisatie voor naburige rechten en de provincie Overijssel.