Daar is ie dan! Het debuutalbum van Nonchelange, het hoogtepunt van Ommen. Het is een soort verlaat sinterklaascadeautje, want eigenlijk hadden we de plaat op vijf december al moeten ontvangen. Maar het album is net op tijd voor Eurosonic Noorderslag. Een mooi visitekaartje voor zijn aankomende zegetocht in Groningen.

Weet jij het nog? 'Je moeder heet Henk' was het eerste nummer dat ondergetekende hoorde van Maarten, toen nog niet onder zijn synoniem Nonchelange, schreef. Een kleine hit op YouTube, bedoeld als grap. Wat is er veel veranderd in twaalf jaar. Al is de humor altijd gebleven.

De perfectionist gooide een eerder geschreven album in de prullenbak. Het moest beter. En dus werkte hij stug verder in de studio aan zijn liedjes. Het werd een mix tussen de nederhop van Faberyayo die hem zo inspireerde, maar ook de indie-sound van Tame Impala. Soms filosofisch, altijd hilarisch. Het was het wachten waard. Muziek voor de Luisteraars. Dus luister maar.

Nonchelange doet het niet in zijn eentje. Op de plaat is zijn goede vriend Le Motat ook te horen op verschillende tracks. Het album is mede-geproduceerd door Jasper Maekelberg (Balthazar/Warhaus/Faces On TV).