Door middel van een Japanse vorm van bondage genaamd ‘shibari’ vertelt de clip een krachtig verhaal over het herstellen na seksueel misbruik en lichamelijke integriteit.

Over Bella Luna

Bella Luna is een soul singer-songwriter met invloeden van blues en jazz. Bella’s roots liggen in Filippijnen en in de Filipijnse kerk is waar ze haar zangtalent ontdekte, echter nam ze dit drie jaar geleden pas echt serieus.

Ze begon haar carrière in Enschede als student aan de Universiteit Twente, maar kwam er al snel achter dat haar muzikale talent hetgeen is waar ze in uitblinkt. Daarom begon zij in 2020 aan de ArtEZ Popacademie. Sindsdien is Bella niet meer weg te slaan. In 2022 was ze deel van de selectie van Popronde, waardoor ze samen met haar band door heel Nederland mocht optreden. Bella’s muziek is rauw en vertelt levenslessen waar iedereen wat van kan leren, dat bewijst haar nieuwe single Lust & Found ook.

Lust and Found

Met ondersteuning van Poppunt Overijssel en Burgerweeshuis kon Bella een videoclip uitbrengen om het verhaal over seksueel misbruik en lichamelijke integriteit ook visueel te vertellen.

“De eerste zin uit de single “impress me, before you slowly undress me,” komt eigenlijk uit een gedicht die een goede vriendin van mij. Toen ik deze zin las, was ik gelijk geraakt. Het herinnerde mij gelijk aan mijn eigenwaarde. Ik ben namelijk niet meer dat jonge meisje dat hongerig is naar liefde, wat ik wel ben geweest. Over de jaren heb ik geleerd dat ik niet moet veranderen om geliefd te worden,” vertelt Bella over de tekst.

“Het voelt voor mij ook als een erg herkenbaar verhaal voor veel vrouwen. Ik heb het gevoel dat veel vrouwen pas na een slechte relatie hun zelfwaarde leren kennen. Veel teksten uit de single komen uit mijn persoonlijke ervaringen.  Ik heb de tekst geschreven toen ik net uit een ongezonde relatie kwam. Pas toen ik uit deze relatie kwam, zag ik het grote geheel en realiseerde ik me hoe ongezond deze relatie eigenlijk was. Zelfs binnen een relatie kan er sprake zijn van verkrachting, vooral als een vrouw binnen de relatie alleen gebruikt wordt als voorziening van seksuele behoeften.”

Shibari

Samen met regisseur Djannah DZ is het concept om ‘shibari’ te gebruiken tot stand gekomen. Shibari is een een Japanse manier van bondage. Shibari betekent in de Japanse taal letterlijk ‘tight binding’, wat strak binden betekent. Bij deze manier van bondage staan toestemming en onderlinge communicatie centraal.

Tijdens de periode dat Bella Lust & Found schreef, kwam ze ook in aanraking met shibari. “Door shibari leerde ik pas over het belang van wederzijdse toestemming. Shibari is op het eerste oog heel intens, je wordt in grote touwen vastgebonden. Maar de manier op hoe het gebeurt is heel vertrouwelijk. Er wordt constant gevraagd hoe het voelt, of het nog oké is en of het anders moet. Daarnaast heeft het me geleerd om te herkennen wat ik nodig heb en er gewoon om te vragen”.

Muziekvideo

Regisseur Djannah vertelt dat in de videoclip het verhaal op een metaforische manier het verhaal van seksuele overschrijding moet vertellen. “Het eerste shot van de videoclip vertelt ook een verhaal over hoe de samenwerking tussen mij en Bella tot stand is gekomen,” vertelt Djannah. “Tijdens een event van Amnesty International was het de opdracht om seksueel overschrijdend gedrag te schilderen. Op een doek van 1 meter bij 1 meter schilderde ik een beeld, wat nu het eerste shot van de videoclip visualiseert. Bella stond met bewondering en tranen in haar ogen te kijken naar mijn schilderij. Doordat wij hier zo kwetsbaar samen over konden praten, was een samenwerking al snel besloten.”

 

Benieuwd geworden naar Lust & Found? Kijk hem hier: