Het was feest in een goed gevuld Metropool. De genomineerden keken gespannen toe hoe de prijzen werden verdeeld. Grote winnaar is rapper en producer Babs die de Popprijs van 2023 won.

De Popprijzen Overijssel werden dit jaar voor de tiende keer uitgereikt. De Pop Promotieprijs werd uitgereikt aan Sabine Uitslag namens het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel. "Deze prijs is voor de popmuziek", vertelde Uitslag bij de winst. Het fonds steunt onder andere verschillende culture projecten. 

Best Track van 2022 ging naar het nummer Free All The People van Onesapa en Noah Jaoro die met een grote glimlach het podium opkwamen. 

De hoofdprijs, de Popprijs Overijssel 2023, ging naar Babs die via een Zoom-verbinding aanwezig was. Hoewel ze eerder nog de de muziekconferentie Booster in Enschede bezocht, kon de rapper niet fysiek het beeldje in ontvangst nemen. Ze had een goed excuus: een optreden in Anrhem. De voormalig Artez-student verklaarde veel steun te hebben gehad in Overijssel. Zo kreeg ze onder andere de Burgerbeurs. Hiermee volgt Babs in de voetsporen van eerdere winnaars zoals Nonchelange, Jeangu Macrooy, Snelle en Sticks

Alle winnaars kregen naast een cheque een award, ontworpen door Ana Garcia de Alba & Sophia Varekamp, beiden student Crossmedia Design aan de AKI.