Menig festivalweekend kost een half maandsalaris aan tickets, het vervoer om nog maar te zwijgen over de o zo hoge bierprijs. Maar even geen inflatie in Hengelo, want Heng Loose is namelijk gratis! Misschien lekker Nederlands, maar we houden er van. Het maakt de line-up niet minder leuk.

Op het industrieterrein staat dit jaar een aantal artiesten van eigen bodem. Denk aan Artez-band Hardslag; hiphop met een vleugje rock. Dansen gegarandeerd, zeker wanneer de flamboyante frontman als een stuiterbal over het podium springt en rent

Ook Cloudsurfers zijn geen onbekenden. Ze speelden eerder op de Zwarte Cross en Paaspop. In hun muziek hoor je de invloeden van de Pixies, Nirvana maar ook King Gizzard & the Lizard Wizard. Verwacht dus veel krakende gitaar met de bandleden uit Nijmegen, Zwolle en Steenwijk.

Verder komt de Rotterdamse Youngrubbi met een mix tussen rap en punk en dat leidt tot een moshend feestje, terwijl punkband Antilectual uit Nijmegen de 90’s nostalgie door onze aderen laat stromen. Ook het Nederlands/Belgische March komt met uitermate snelle drums. Daarnaast is er nog hoog bezoek uit Amerika. Acid Tongue laat horen dat disco, powerpop en glamrock prima bij elkaar horen. Dansen dus!