De Zwolse formatie BoemBast heeft een creatief jaar. Elke laatste vrijdag van de maand brengen ze een nieuwe single uit. In mei was dat de zomerse hit 'Oranje Goud.'

Eigenlijk hoor je het al bij de eerste deuntjes. Wie 'Daar zijn ze weer' hoort weet het ook. De heren van Bombast komen overduidelijk uit Zwolle. De hoofdstad van onze provincie lijkt een perfecte springplank te zijn voor rappers en formaties met natuurlijk Opgezwolle als schoolvoorbeeld. En laten die heren nu ook één van de inspiraties zijn van Bart, Rene, Stein, Philip aka Pivo en Arvid van BoemBast.

Rock, Rap en Funk

Maar daar blijft het niet bij, want ook Rage Against the Machine, Urban Dance Squad en Royce Da 95 zijn bronnen waar de heren graag uit tappen. En dat hoor je ook direct terug in de eclectische nummers als het al eerdergenoemde ‘Daar zijn ze weer’ of in ‘Oranje Goud’. In dat nummer wordt hardere rock afgewisseld met een basloopje dat direct de show steelt, terwijl er slicke raps zorgen voor een heerlijke flow. 

Elke laatste vrijdag van de maand brengen de vier heren een nieuwe single uit. Tot nu toe kan jij je dus ook vermaken met ‘Stamboom’ en ‘Sterveling’, maar let op onze woorden: ‘Oranje Goud’ kan een nummer zijn dat je vaker gaat horen deze zonnige zomer.