Beerland komt op 4 november terug naar Metropool Hengelo. Verspreid over drie zalen kunnen we de hipste rockbands van het moment verwachten. Dat betekent gewilde hoogvliegers uit België, connaisseurrockers uit de Randstad en Amerikaanse country-invloeden.

De eerste namen beloven veel goeds. Zo komen de Belgische ramrockers van Ramkot naar Hengelo. Eerder dit jaar stonden ze nog in het voorprogramma van Metallica. Ook hun landgenoten Dirk. maken furore met hun nieuwste album ‘Idiot Paradise'.

Ze rocken en rockten eerder in bands als Niko, Son Mieux, Taymir, en Soul Sister Dance Revolution. Toch brengt de nieuwe Haagse formatie Wodan Boys met al hun ervaring vernieuwende en verse garagerock.

De Rotterdammers van Tramhaus mogen ook niet ontbreken op Beerland.  Eerdere optredens op In Vredes Naam waren ontzettend overtuigend, zeker de dansmoves van frontman Lukas Jansen. Met invloeden van Viagra Boys en Pissed Jeans, maar eigenlijk vooral veel Tramhaus. Make it happen!

Garrett T. Capps & Nasa Country mixt, jawel, country met de nodige rock'n roll. Op het nieuwste album, vernoemd naar de gelijknamige single 'People Are Beautiful' voel je de warme Texaanse wind door je haren waaien. Verwacht synths en twangy gitaren en teksten over het heelal en sociale onrust.

The Amerikaanse Supersuckers houden - terecht! - zowel van Willie Nelson als van AC/DC. En dat is te horen. De band speelt al langer, namelijk sinds 1988, dan de bandleden van Tramhaus jong zijn. Met een frontman genaamd Eddie Spaghetti moet het goedkomen in Hengelo.

Vroege vogels kunnen een kaart scoren voor slechts twintig euro.