Vier artiesten, drie optredens, één avond: Speeldrang in het Burgerweeshuis Deventer. Voor wie nog niet bekend is met de artiesten Jai Cuzco en Dawn Of A New World en Bastian Benjamin kon deze avond op een ware ontdekkingstocht.

De avond werd afgetrapt door Jai Cuzco, die al meteen de goede toon zet en de lat hoog legt voor de rest van de avond. Met goede basgeluiden was de muziek in je borst te voelen, iets wat niet vaak mogelijk is geweest tijdens de pandemie. Jai Cuzco liet duidelijk zijn muzikale aard zien met het gebruik van verschillende instrumenten waaronder het complimenterende geluid van zijn akoestische gitaar die hij live bespeelde.

Jai Cuzco

Jai Cuzco

Jai Cuzco

De mensen die al weten wie Bastian Benjamin is, zullen weten dat zijn muziek erg filmisch is. Bastian Benjamin is niet de enige artiest met filmische invloeden. Bij Dawn Of A New World is dit ook zeker het geval. Het gebruik van allerlei verschillende instrumenten en eigen vocals zorgden ervoor dat de act constant in beweging was en dus geen moment saai.

Dawn Of A New World

Dawn Of A New World

Wanneer de acts om gaan wisselen en mensen opstaan voor drankjes en een snel wc-bezoekje zorgt Fentom voor een prettige sfeer met zijn muziek. In deze pauzes was het ook een goed moment om langs het tafeltje te lopen waar er verschillende artikelen gekocht konden worden, waaronder het nieuwste album van Bastian Benjamin, die de avond met zijn set af zou sluiten.

Nog even moest het publiek wachten terwijl het podium omgetoverd werd voor de laatste act van Bastian Benjamin. Toen deze act begon greep Bastian Benjamin direct de aandacht van het publiek. Niet alleen was de muziek op zichzelf al zeer sterk, de hele act eiste al je aandacht op. Het gebruik van de lichten zorgden voor een bijzonder schouwspel en op momenten leek het alsof je je in een drukke, feestende club begaf. Wel komt hier de waarschuwing bij dat als je niet goed tegen snel knipperende lichten kan, deze act misschien niet wat voor jou is. Voor de lezers die hier wel tegen kunnen: ga zeker een keer naar zijn act!

Bastian Benjamin

Bastian Benjamin

Bastian Benjamin

Na de drie optredens en een beste tijd op een stoeltje zitten, verloor je in dit geval nog niet je aandacht. Door de afwisselende, ieder unieke, maar toch op elkaar aansluitende acts bleef de avond continu boeiend.

Speeldrang