Op de valreep voor de lockdown speelt Ode to the Quiet een buitengewoon concert in de Dorpskerk van Wilp. Bij hun voorlopig laatste concert spelen Marianne Oldenburg, zang en piano en Tobias Kerkhoven, synthesizers en gitaar de sterren van de hemel. Fotograaf Jos Tijhuis maakte voor 3voor12Overijssel foto’s en een verslag.

Dorpskerk Wilp

Op zaterdagmiddag speelt Ode to the Quiet in de Dorpskerk van Wilp, dit is de enige voorstelling die in de kerk nog voor de lockdown kon plaatsvinden. Marianne Oldenburg en Tobias Kerkhoven worden vandaag vocaal bijgestaan door Tamara van Esch en Miriam Moczko.

De Muziek

Marianne speelt op de piano en ontfermt zich over de zang en Tobias bespeelt meerdere synthesizers en bij een enkel nummer ook nog gitaar. De muziek heeft iets weg van Kate Busch, Sinéad O’Conner en ook wel iets van The Cranberries. Je zou het kunnen omschrijven als elektronische dromerige indie/triphop. De band speelt veel ijle liedjes met soms een stevige bastoon en dat past helemaal in de sfeer van een kerk. Het past hier misschien zelfs wel beter dan op het podium van een poptempel of in een kroeg.

Lichteffecten

De lichttechnicus gaat tijdens het concert er flink op los met de hazer (de rookmachine). Ook zet hij zijn spaarzame lampen doelbewust in en creëert daarmee een dromerige sfeer, het publiek waande zich een beetje in outerspace. Als fotograaf was ik daar minder blij mee, maar al met al was het zeker het bezoeken waard.

Nieuw album

Op 18 december bracht de band hun nieuwe album THE DRIFT uit.