Op 12 december vond Noabermuziek 2021 plaats in theater de Kappen te Haaksbergen. Door corona kon het bijna niet doorgaan, maar door inspanningen van vrijwilligers, sponsoren en acts kon er in een huiskamersetting toch worden opgetreden. Fotograaf Willem Stolk maakte een verslag.

Het thema

Noaberschap is een uitdrukking in het dialect en betekent in het Nederlands nabuurschap. Het staat voor elkaar helpen in goede en in slechte tijden. Het thema van Noabermuziek 2021: Muziek verbindt! past hier perfect bij. De hele dag door speelden Twentse en Achterhoekse toppers met veel plezier hun nieuwste nummers. De line-up bestond uit de Blue Jays, Anne- Linde, Joost Swart, Niels Ottink, The Sec, Elstars, Josée van der Staak, Ploog, Soukey en Die Stadfreunde.

Opening van Noabermuziek door gastvrouwen Gerdie en Caro met wethouder Cultuur Antoon Peppelman in het Prins Bernard Hoes, de Blue Jays staan klaar.

De Blue Jays spelen country en rock covers vanaf de 70’er jaren tot heden.

Eén van de 4 zangeressen van de Blue Jays soleert.

Anne-Linde van de Veen zingt haar eigen Nederlandstalige nummers en begeleid zichzelf op gitaar.

Joost Swart leidt zijn pianospel in.

Niels Ottink speelt klassiek gitaar.

Vriendenband: The Sec!

Marion en Roland van Wijk zingen een nummer voor een overleden vriendin.

Een podium vol met enthousiaste muzikanten: The Guilty Pleasure Band.

Joseé van der Staak.

Ploog speelt het nummer “Moat” van hun nieuwe EP “Leppink".

Soulkey swingt de afsluiting van de 2021 versie uit in het Prins Bernard Hoes.

Die Stadlfreunde sluiten af in het Twentse Noaber Hoes.

Streamen

Door de corona-maatregelen moest het publiek blijven zitten en hielden bands onderling ook goed afstand. Het hele evenement werd ook live uitgezonden door RTVSternet, deze is terug te bekijken op YouTube.