Muziek maken bovenop één van de mooiste en hoogste plekken van Deventer: twee duo's van het collectief New Deventer Collective sjouwden hun spullen naar het topje van de Lebuineskerk en namen daar 2 covers op.

New Deventer Collective

New Deventer Collective (NDC) is een collectief voor jong en opkomend talent uit de omgeving van Deventer. Ze ondersteunen producers, muzikanten, filmmakers, fotografen, vormgevers en andere kunstenaars op artistiek en zakelijk gebied. Met momenteel 35 leden wordt er met elkaar gewerkt aan projecten, workshops, masterclasses en optredens.

NDC Coversessies    

Wegens het Coronavirus was NDC, net als vele andere, genoodzaakt om activiteiten online plaats te laten vinden. Door de versoepeling van het beleid was het echter weer mogelijk om met elkaar kleine fysieke activiteiten te ondernemen. Om dit te vieren moest er natuurlijk iets speciaals worden georganiseerd. Daarom ontstonden de NDC Coversessies op de Lebuineskerk.

Liroy Kamperman en Cheyenne Pattiwaël, beiden al 5 jaar lid van het collectief, waagde als eerst een poging met het opnemen een nummer. Het duo speelt een soulvolle uitvoering van het nummer Bed I Made van de artiest Allen Stone. Beiden artiesten laten tijdens deze cover zien een krachtige, karaktervolle stem te hebben.

 

Het tweede duo; Nina Dunant & Gregor Kwak speelt een cover van het nummer You’re The One van KAYTRANADA. Met een geheel eigen Jazzy sound. De invloed van Jazz is ook terug te horen in hun eigen werk, onder de naam Citizen Lane.

 

Mocht je meer willen weten over het New Deventer Collective? Neem dan een kijkje op newdeventercollective.nl.