Veel Overijsselse bands in de Popronde 2016

Onder andere Jeangu Macrooy, Karel J. Schepers en NNENN doen mee dit najaar

door: redactie ,

Pinguin Radio maakte gisteren de 138 gekozen bands bekend die gaan mee touren met de grote Popronde caroussel eind dit jaar. Onder andere Jeangu Macrooy, Karel J. Schepers en NNENN doen mee met het muzikale evenement dit najaar.

Pinguin Radio maakte gisteren de 138 gekozen bands bekend die gaan mee touren met de grote Popronde caroussel. Daarbij zaten veel Overijsselse bands. Hier staan ze op een rijtje:

NNENN
Het duo bestaande uit singer-songwriter Johanneke ter Stege en producer/sounddesigner Tonny Nobel is geselecteerd uit de categorie electronica. De donkere, confronterende, bass-heavy tracks van dit duo knallen door je speaker. Lees een interview dat we eerder dit jaar deden hier.

Roots Rising
Voor een deel uit Deventer en voor een deel uit Zwolle afkomstig is de reggae/ska/pop band Roots Rising. Dit bonte twaalfkoppige gezelschap brings power to the people. Ze timmeren al een tijdje aan de weg. Lees een interview wat we met twee bandleden deden hier.

Undawn
Dit metalkwartet komt uit Dedemsvaart. Ze maken keiharde metal in de hardste zin van het woord. Metal om je hoofd op kapot te headbangen, riffs waar je bijna een hartstilstand van krijgt en een sound waar je spontaan bijna doof van wordt, maar dan dus allemaal net niet. Hard!

Money and the Man
Dit Zwolse duo bestaande uit een gitarist/zanger en drummer/zanger rockt je sokken van je wapperende pootjes af. Hun vuige mix van garage rock en de bakken aan energie en groovigheid waar ze mee aan komen zetten is onontkoombaar.

Karel J. Schepers
Deze popband onder leiding van Karel neemt je mee langs de zoetigheid van Nielson, langs de teksten zoals die van Doe Maar en de catchyness van Miss Montreal zo naar hun eigen sound. Ze speelden al meerdere malen bij 3FM en hebben reeds een aantal vaste fans.

Jeangu Macrooy
Deze charismatische zanger en songwriter is flink aan het bouwen. Zo werd zijn ep geproduceerd door niemand minder dan Perquisite, onlangs gereleased en met veel lof onthaald. Van deze man gaan we nog veel meer horen.

MAGNETIC SPACEMEN
Dit punkrock trio, afkomstig uit Raalte (bij Zwolle), komt kei en keihard. Denk aan The Stooges, denk aan UK punk op z'n vuigst. Frontman en bassist Sam Pols rockt de hele tent plat. En dan bedoelen we ook echt, helemaal, plat. Wat een energie.

Nairobi Golf Kid
Dit bandje afkomstig uit de regio Enschede maakt sfeervolle popsongs in de trant van Radiohead, Portishead, Massive Attack, maar dan met iets meer gitaarsoundscapes. Ze zijn al lang bezig en hun muziek is echt te gek. Checken dus.

The Grand East
Het voormalige Texas Radio is terug met een nieuwe nog vuigere sound. Deze boys uit Twente gaan je omver blazen met hun mix van bluesrock, swampblues en veel meer gruizigheid. We spraken de mannen vorige maand nog over hun nieuwe naam en geluid.


Popronde 2016 doet dit jaar 41 steden aan en begint in september. Ze komen onder andere langs Hengelo, Enschede, Zwolle, Deventer en Zutphen. Wij als 3voor12 Overijssel zijn trots op deze onwijs gave bands die keihard werken om verder te komen. We wensen ze bij dezen veel succes!