Fresku: goede show met weinig publiek

Waarom loopt Hengelo niet massaal uit voor deze rapper van formaat?

door: Anne-Marie Kok. ,

Vrijdagavond stond Fresku in Metropool Hengelo met als support Noëmar en dj P-Marley. Na alle positieve berichten over zijn optredens op festivals deze zomer waren de verwachtingen hoog gespannen. 3voor12 noemt zijn show op Into the Great Wide Open zelfs één van de tien beste optredens van dit festivalseizoen! Het was dan ook verrassend dat de show in Hengelo niet stijf uitverkocht was.

Was het jammer dat de show niet uitverkocht was? Ja, toch wel. De sfeer in een matig gevulde zaal heeft toch wat langer tijd nodig om op te warmen. Slaagde hij daarin? Ja, dat ook. De mensen voor in de zaal maakten er echt een feestje van.

Nog maar kort na de release van het voor beste album genomineerde Nooit Meer Terug was dit de eerste show van zijn clubtour. Hij verontschuldigde zich al bij voorbaat als dingen niet goed zouden gaan. Sympathiek, maar ook onnodig. Zijn songs staan als een huis, en het publiek gunde hem alles.

Bijzondere momenten van deze avond:
· Halverwege de show ging hij ogenschijnlijk hard neer en werd door stewards van het podium gedragen….Om vervolgens weer hoog op te springen. Got you!
· Crowdsurfen, dat ook, ondanks de matig gevulde zaal.
· Na afloop verlaat hij het podium aan de voorzijde, verdwijnend tussen een flinke groep uitgelaten fans.
· De lyrics natuurlijk, mooi soms hard, steeds raak.
· Eind goed, al goed.

 

Bekijk hier ons fotoverslag van deze avond.