The Cool Quest trapt af in Metropool

Met twee Radio 6 award-nominaties op zak is het lekker spelen!

door: Anne-Marie Kok. ,

De zaal is aardig goed gevuld en de bezoekers hebben er zin in: de clubtour van The Cool Quest gaat vandaag van start in Hengelo. Nog geen jaar geleden stonden ze hier ook, op hetzelfde podium. Toen een goed feestje, kunnen ze het dit keer evenaren?

Na een druk festivalseizoen is het weer even schakelen. Ze hebben op 65 festivals gestaan en zijn en passant ook nog even naar Zweden geweest voor een schrijfsessie. Maar van vermoeidheid lijkt geen sprake. Met veel plezier gaan ze er volop in! Oud werk, natuurlijk, maar ook nieuwe liedjes. Fijn!

Halverwege de show spelen ze een nummer dat ze hebben geschreven voor Radio 6. Deze zender staat op het punt te verdwijnen en The Cool Quest is een van de vele artiesten die zich hard maken voor behoud van de jazz&soul zender. Het publiek doet vrolijk mee, maar met veel overtuiging is dat niet. Blijkbaar geen Radio 6 publiek, maar het feest is er niet minder om.

Voor we het vergeten… het voorprogramma was ook top. Dj DNS warmde de zaal lekker op, met electronische én niet-electronische beats. Bekijk hier het fotoverslag van deze toffe avond in Metropool.