Feest! Feest! Feest…met Bökkers in Hengelo

Boerenrock in Metropool

Tekst: Anne-Marie Kok / Foto's: Serge Hasperhoven ,

Rock, beetje country en bluegrass sound af en toe, deze boerenrock klinkt als een klok. Tekstueel is het redelijk plat. Vrouwen (liefst nog jong), drank, racen en muziek, dat is het wel zo’n beetje. Maar dat maakt niet uit, het is namelijk precies waarvoor de mensen zijn gekomen. Op 3 oktober staat Bökkers en band in Metropool.

We beginnen met Dokter Watjes. Jonge jongens uit Hengevelde (en eentje uit de Achterhoek) die in dialect hun leven bezingen… over drank, meisjes en korte rokjes. Enthousiaste band, maar in de nog halflege zaal was het wel lastig een goede sfeer neer te zetten. Gelukkig liep de zaal daarna nog redelijk vol, al bleef het balkon leeg.

En dan… Met veel bombast betreden de mannen van Bökkers het podium, ze maken direct duidelijk dat ze heel wat van plan zijn. Meteen bij het openingsnummer trapt zanger HJ Bökkers het gaspedaal diep in. Zijn voet gaat er gedurende het optreden ook niet meer af! De tour staat in het teken van Blixer Elixer, hun laatste album. Maar in de zeven kwartier dat ze spelen is er ook genoeg ruimte voor werk van hun eerste twee platen en voor de Normaal-covers waar ze bekend om staan. Al doet Bökkers er vanavond maar eentje.

Muzikaal zit het vanavond prima in elkaar. Rock, beetje country en bluegrass sound af en toe, deze boerenrock klinkt als een klok. Tekstueel is het redelijk plat. Vrouwen (liefst nog jong), drank, racen en muziek, dat is het wel zo’n beetje. Maar dat maakt niet uit, het is namelijk precies waarvoor de mensen zijn gekomen.

Aan het einde van de show vragen ze alle meisjes uit de zaal op het podium, terwijl ze een lange uitvoering spelen van 'Het Is Het Mooiste Als Ze Jong Bint'. Dan delen ze nog wat shotjes uit aan het dankbare publiek, en is het feestje afgelopen. Zo bombastisch als het begon eindigde het ook… Ze nemen namelijk afscheid met het 'Wilhelmus'.

Zie hieronder het fotoverslag.