De Sluwe Vos zet Burgerweeshuis op zijn kop

Kontra Live, een show die je niet wil missen

Tekst: Mieke Hissink. ,

De Sluwe Vos heeft wel begrepen hoe je een spectaculaire show neer moet zetten. Met een heel schouwspel aan live-acts en een fantastische lichtshow van de Wonderboys zette hij een uitmuntende show neer op zaterdag 24 oktober in Het Burgerweeshuis in Deventer: Kontra Live.

In een uitverkocht, broeierig en vol Burgerweeshuis laat De Sluwe Vos zijn nieuwste show zien tijdens het vijfjarige jubileum van 9.23. De Sluwe Vos is een bekende dj in Deventer, daar waar zijn carrière begon. In 2013 had hij zijn echte doorbraak. Met zijn talloze producties is hij niet meer weg te denken uit de Nederlandse housescene.

Vanaf het begin is de zaal goed gevuld, iedereen wacht met spanning op de live-show. Het wachten wordt beloond: een opening met diverse drummers, later nog zangeressen en zangers en enkele nummers geassisteerd door de xylofoon. Een lichtshow vol lazers maakt de sfeer magisch. De Sluwe Vos draait stevig, techno it is! We horen tussendoor The Beastie Boys, maar het heeft soms ook wel wat weg van The Chemical Brothers. Het publiek is uitzinnig en enorm enthousiast.

De live-artiesten en Sluwe zijn goed op elkaar ingespeeld, zo lijkt het bijna of je naar een concert zit te kijken. De show duurt een uur. Je merkt dat de dynamiek er daarna een beetje uit is. Er wordt fijn gedraaid en ook flink gedanst, maar de energie van de live-act komt niet meer terug. Toch klaagt niemand, er zijn veel blije mensen. De bovenzaal is ook open, hier is de ‘Niets Aan De Hand Show’, een gezellige dolle bende met danseressen en de mogelijkheid tot een massage.

Sluwe Vos is niet de enige die draaide, hij wordt deze nacht vergezeld door Jackcc, Remy Rameur, MvdL en John Mood. Al met al was het een bijzonder geslaagde nacht vol met opzwepende techno en veel gelukkige mensen.