Stone Rock pakt uit bij eerste lustrum

De Staat, De Raggende Manne en Navarone naar Dalfser festival

Tekst: redactie ,

Stone Rock Festival bestaat vijf jaar en dat wil de organisatie weten ook. Het festival aan de rand van Dalfsen heeft een line-up die staat als een huis met onder meer De Staat, de Raggende Manne, Navarone en Singlefeestje.


...

Vijfjarig bestaan van hernieuwd festival

Stone Rock viert op 6 juni een lustrumfeest van het vernieuwde festival, nadat het evenement in 2011 nieuw leven was ingeblazen. Destijds besloten Grand Café Het Oude Station en Bas Schultz samen een nieuwe editie te organiseren, nadat in 2004 voor het laatst een festival had plaatsgevonden. De eerste hernieuwde editie was een groot succes. Sindsdien is het festival elk jaar teruggekeerd en is het met de jaren steeds groter geworden. Van een vrachtwagentrailer met drie bands in de stromende regen groeide Stone Rock in korte tijd uit tot een volwaardig festival met meerdere podia.
 Op de komende editie staan naast De Staat, de Raggende Manne, Navarone en Singlefeestje ook The Indien, Mandrake’s Monster, Magnetic Spacemen, Het Universumpje, Poor John, An Evening With Knives, The Apologist, de Rooie Neger en General Midnight op het podium.  Het festival is te vinden pal naast het treinstation van Dalfsen bij het magische kunstwerk De Zwevende Kei.