BFO 2015 : “Ze zijn leuker dan MainStreet!”

Jazzy, volwassen geluid van The Muncks opent Podium Strik Beats

Tekst: Mandy Bezema Foto's Daniel Van Den Berg ,

...

De act

The Muncks zagen het daglicht in augustus 2013. De vier jonge heren  (Ritske van der Heide, Ilias Kerkeni, Melvin van Weert en Dirck Kroes)  bezitten over een  groovy geluid met een jazz-like stem en een Hammondorgel dat welig mag tieren in hun muzikale vocabulaire. 

Het nummer

Och, de stem van zanger Ritske van der Heide. Zijn jazz capciteiten komen tijdens track Guidance ineens naar boven drijven.  Guidance bouwt langzaam op, waarbij de stem van van der Heide diep, volwassen en verleidend klinkt.  Sexy, zelfs. Het overstijgt de hitsingle Killing The Vibe, juist doordat  deze track anders is dan een gemiddeld energiek gitaar nummer. Ook de Engelse uitspraak van de frontman is ineens stukken beter dan bij Killing the Vibe. De gelaagdheid van de track, de diepe zwoele stem van van der Heide en bas  laten al vrij vroeg in de set een bandje met potentie zien. 

Het publiek

Ondanks de duistere regenwolken die halverwege de set dan toch echt losbarsten, staat het flink vol bij Podium Strik Beats. De festivalweide is  inmiddels al een modderpoel, maar het deert de aanwezigen niet. Poncho’s gaan uit, bier wordt geproost  en de muziek gewaardeerd. 

Het oordeel

 Dat ze leuker zijn dan het eerdere MainStreet dat op het main stage stond, mag door de bezoeker beslist worden. Dat ze anders zijn dan de gemiddelde boyband is overduidelijk. De heren van The Muncks weten wat hun identiteit is en dragen  dt groovy en funky gevoel met liefde uit. Een tikkie bijschaven aan dat Engels, groeien als geheel  en The Muncks zouden zomaar flink groot kunnen worden.