The Asteroids Galaxy Tour in Metropool

Deense formatie is terug in Hengelo

door: Anne-Marie Kok. ,

"Did you know it’s exactly 133 weeks ago since we last were on this stage?", riep frontvrouw Mette Lindberg door de microfoon. En inderdaad, het is alweer ruim twee jaar geleden dat The Asteroids Galaxy Tour voor the eerst op het Hengelose podium stond. Toen in een volle zaal, ditmaal is het aanmerkelijk rustiger. Ongeveer half gevuld, maar het publiek was er niet minder enthousiast om.

The Asteroids Galaxy Tour lijkt misschien de laatste tijd wat minder actief te zijn geweest, maar niets is minder waar. Eind vorig jaar hebben ze nog een nieuwe plaat uitgebracht, hun derde alweer. Deze heeft de weg naar het grote publiek nog niet helemaal gevonden, niet zoals de eerste twee albums. Maar dat is waarschijnlijk een kwestie van tijd!

Eerst beklimt Andy Shane het podium om het publiek op te warmen voor alles wat nog komen gaat. Daarin slaagt hij echter helaas niet. Hoewel enkelen het mooi vinden klinken, merk je aan het lauwe applaus en het gepraat tijdens de nummers dat het niet echt aanslaat. Het spreekt het AGT-publiek niet aan en sust ze eerder in slaap.

Dan is het tijd voor The Asteroids Galaxy Tour zelf. De band trapt af met ‘Bring Us Together’, de titelsong van deze laatste plaat. De sfeer is meteen goed, maar er wordt nog maar weinig meegezongen. Mette is een pareltje en windt iedereen om haar vinger. Waar in eerdere tours de bandleden meer op de voorgrond traden was het nu vooral Mette. Dat is toch jammer, ze heeft immers een prima band om zich heen staan. Maar ach, een kniesoor die daarop let, ze steelt zoals altijd de show. Haar aanstekelijke enthousiasme en vrolijke stem zorgen voor een prima beleving! Vanaf ‘Heartattack’ stond het publiek mee te dansen en zingen en dat ging zo door tot ze met ‘The Golden Age’ deze geslaagde avond afsloten.

Conclusie? Weinig verrassend, maar wel weer heel fijn. Laat het festivalseizoen maar komen!

Bekijk hieronder het fotoverslag.