Sprankelende hiphopvibes van innovatieve live-band en talentvolle MC van The Hidden Agenda

Muzikale funky hiphop weet zonder blingbling clichés en mèt echtheid te overtuigen

Tekst: Martijn Holtslag / Foto's: Ivo van Lange. ,

The Hidden Agenda, het project dat MC Unanounced Guest (Jordi Filali, bekend van The Freaks en Kroon) is opgestart, had een sprankelende show in een volle zaal van het Burgerweeshuis deze vrijdag.

De bezetting is spannend: Niet alleen drums, gitaar, en bas live, maar de toetsenist scratcht, en de backup MC werkt met samples vanuit een MPC, wat een spannende klankkleur en dynamiek geeft. Allen hebben hun rol gevonden in de muziek, de toffe composities komen mooi uit de verf met het vakmanschap van alle muzikanten.

We worden gedurende de avond heen en weer geslingerd tussen goede oude boembap tot een op afrobeat gebasseerde track, en daartussen in een heel spectrum van jazzy en funky hiphopgrooves. Van strakke vijfkwartsmaat, naar zeskwartsmaat, en weer terug, tot flinkgeshuffelde drumgrooves. De teksten van de MC rollen het publiek in dat maar al te gretig meebounced op de beweeglijke tunes. Ook het zangtalent van de MC valt op. De backup MC is daarnaast tevens strak ingewerkt en voegt veel extra bite toe aan de hele show. De band zit vol talent. Van deze groep muzikanten gaan we dit jaar zeker meer horen. 

Check hier de foto' s van deze kwalitatief muzikale avond.