BFO 2015: Volle bak voor Neêrlands John Mayer in de dop

Prima set voor Karel J. Schepers op SENA Talent Stage

Tekst Mandy Bezema, foto's Dani`el Van Den Berg ,

.

De act

Ooit maakte hij de keuze om van Engelstalige naar Nederlandse muziek over te stappen. Prima keuze, aangezien Karel J. Schepers daar uitermate goed in lijkt te zijn. Met complete band staat hij op de SENA Talent Stage, waar de zon rijkelijk over schijnt. De regen is weg, de festivalweide staat vol. Klinkt als:  een vlaag The Beatles, soms poëtisch als Eefje de Visser en gitaarpartijen zoals John Mayer. Veelbelovend. 

Het nummer

Waar de regen eerder op de dag nog met bakken, zo niet zwembaden, uit de lucht kwam vallen, zingt KJS over een Lenteregen. Fijn, die gitaar in het begin, wat de perfecte soundtrack is voor een lome festivalavond. Wie oplet hoort John Mayer door de gitaarpartijen sluimeren. Tekstueel riekt het nergens naar te klef, wat een verademing is bij Nederlandstalig muziek. Het is live is alles net wat steviger aangezet, wat het geheel wat rauwer maakt.  

Het moment

Altijd leuk, spontane reacties vanuit het publiek.  Handen gaan spontaan omhoog om mee te klappen, zachtjes wordt door een enkeling meegezongen en langslopend publiek schaart zich voor het podium om te blijven kijken. 

 

Het publiek

Het is flauw om te zeggen dat KJS totaal profiteert van het feit dat er geen andere act is geprogrammeerd op de Abbott, tijdens moment van spelen. Het helpt echter wel, waardoor de festivalweide voor de SENA flink vol staat.  Vooral luisterpubliek, maar dat hindert niet. Een flinke  massa ziet KJS live aan het werk, waar de band alleen maar oprecht blij mee lijkt te zijn. 

Het oordeel

Het zit allemaal mee: het weer, het podium en publiek. Toch moet vooral benadrukt worden dat Karel J. Schepers het voor het grootste gedeelte aan zichzelf te danken heeft dat ze op de SENA Stage staan. Opnieuw bewijzen ze de kunst van het liedjesmaken  te beheersen, waardoor de nieuwsgierigheid naar méér, alleen maar toeneemt.