Eerste namen Let's Get Lost bekend

PAUW, Girl Band, Fist City en Die Nerven naar Zwolle

Redactie ,

In Zwolle wordt op zaterdag 24 oktober voor de vierde maal Let’s Get Lost gehouden. De eerste namen voor dit festival zijn inmiddels bekendgemaakt: Girl Band, PAUW, Die Nerven, Todd Dorigo, Sales, Fist City, Tubelight en The Homesick. De optredens vinden plaats op verschillende bijzondere plekken in de binnenstad. De kaartverkoop is gestart en verkrijgbaar op www.lets-get-lost.nl.

Let’s Get Lost In Music and Places

Sinds dit jaar heeft het festival de festivalnaam uitgebreid met een ondertitel “Let’s Get Lost In Music and Places” . De toevoeging omschrijft volgens de organisatie nog beter waar het festival voor staat; het ontdekken van toffe urgente muziek op mooie locaties. Het festival laat bezoekers nieuwe (inter)nationale muziek ontdekken, zo stonden onder andere Oscar & The Wolf, Strand Of Oaks, Peter Broderick, Jacco Gardner en Daniel Norgren op voorgaande edities.

Girl Band (IE)
Girl Band is een vierkoppige noise rock band uit Dublin. Tussen het touren in Amerika en Europa door bracht de band verschillende singles en een EP uit en tekenden ze bij Rough Trade Records. Daar verschijnt in de herfst van dit jaar hun debuutalbum. Live is het hard, intens en energiek, precies zoals een rockconcert moet zijn.
 
Sales (USA)
Sales is een elektro-akoestisch duo bestaande uit boezemvrienden, Lauren Morgan (gitaar / zang) en Jordan Shih (gitaar / beats) afkomstig uit Orlando, Florida, USA. In juli 2014 werd de band benoemd tot 'Ones to Watch' door populaire weblog The Hype Machine.
 
PAUW (NL)
De Nederlands vaandeldragers van de psychedelische muziek uit de 60’s en 70’s. De debuut EP verkocht binnen een week uit en inmiddels zijn ze een ware festival hit waar ze deze zomer veel grote festivals aandoen zoals Dauwpop, Where The Wild Things Are en Lowlands. In oktober verschijnt het debuut album. Live een ware sensatie die je moet meemaken.
 
Todd Dorigo (UK)
Met zijn op British Invasion en New Wave geïnspireerde Rock'n'roll-pop hooks werkte Todd Dorigo zich stilletjes omhoog in de live scene van Manchester en Londen. Dat resulteerde in onder andere spots op het fameuze Glastonbury festival.
Fist City (CA)
Het Canadese Fist City is sinds de oprichting in 2010 door roerige tijden gegaan. Bassiste Brittany Fist verliet de groep, maar kwam een paar jaar later weer terug. Ondertussen onderging haar tweelingzus een geslachtsoperatie. Ondanks alles is Fist City sterker dan ooit.
Die Nerven (DE)
Het Duitse Die Nerven is beïnvloed door punk uit 1980, vanuit beide kanten van de Atlantische oceaan; deels New York hardcore en deels Ätzer 81. Echter doen zij één wezenlijk anders, zij zingen namelijk in het Duits.
Tubelight (BE)
Tubelight is een psychedelische shoegaze band uit het Belgische Diest. Het geluid van de viermans band is ee mix van The Velvet Underground met 90’s psychedelica en shoegaze (The Jesus and Mary Chain meets Spacemen 3).
The Homesick (NL)
The Homesick is een wow-fi postpop formatie uit Dokkum-Noord. Intense verveling, puberteit en de impact van het wereldwijde web in het noorden van Friesland vormen de drijfveer voor dit drietal. Samen maken ze puntige, dwarse en veelal aanstekelijke popliedjes gemengd met de ruis van een stoffige tape recorder.

 

Meer namen worden spoedig bekend gemaakt, net als de locaties waar het festival plaats gaat vinden.