NEW 10 presenteert 10 nieuwe aanstormende producers

Hier is het elektronische talent van Oost-Nederland

Redactie ,

Met de stortvloed aan nieuwe muziek die iedere dag over het internet wordt uitgestort wordt het steeds moeilijker om nieuw talent te ontwaren. Nieuwe Electronische Waar (NEW) zorgt er al 10 jaar voor dat talentvolle producers uit Oost-Nederland toch gehoord worden. Het platform voor producers van elektronische muziek presenteert met haar nieuwe release 10 producers waar je meer van gaat horen. Maak dit jaar kennis met Bremer, Clubfratsen, The Welvins, Rude Gullit, Cloack, Monom3, Levingtquatre, Haze, Stefano en Sonurber. Van trap tot dub, van puur experiment tot voer voor de dansvloer, het hele spectrum wordt bestreken door de 10 van NEW 10....

Platform van blijvende waarde

Over de afgelopen 10 jaar heeft NEW laten zien dat het platform van blijvende waarde is. Meer dan 560 producers hebben hier voor het eerst de muziek gedeeld die tot dan toe niet verder te horen was dan hun zolderkamertje. Knarsetand, Gameface, De Sluwe Vos, Steve Mensink, Dotlights, Hide and Scream, Sam a la Bamalot, Darko Esser, van al deze producers in zeer uiteenlopende genres waren hun eerste tracks bij NEW te horen, lang of verrassend kort voordat ze nationaal of internationaal werden opgemerkt.

Extra zetje

NEW biedt alle aangesloten producers kansen om zichzelf en hun zichtbaarheid te ontwikkelen, en kiest bovendien ieder jaar een kleine groep uit die een extra zet krijgt. Dit doet NEW niet alleen met het uitbrengen van de release NEW 10, maar ook door de producers onder de aandacht te brengen bij boekers en programmeurs, door ze de kans te bieden om ervaring op te doen met live shows op verschillende podia, clubs en festivals, en om zich verder te ontwikkelen via workshops en masterclasses.

Gratis download

NEW 10 is als gratis download te vinden op www.nieuweelectronischewaar.nl en wordt door het label Esc.rec. digitaal gedistribueerd via een groot aantal online kanalen. 

Nieuwe Electronische Waar is een gezamenlijk project van productiehuis Oost-Nederland, Doornroosje & het Burgerweeshuis. N.E.W. werkt samen met o.a. Luxor Live, Hedon, Atak, Extrapool, Oddstream, GRAP, Drift, Esc.rec, ArtEZ Conservatorium Deventer, Provincie Overijssel Programma Podiumplan, en staat altijd open voor samenwerkingen met nieuwe partners.