White Cloud overtuigt met eigen verhaal op debuut-EP

Zwolse band neemt eerste vijf liedjes op

Daniël van den Berg ,

Zonder haast maar met veel overtuiging en passie in stem en instrument overtuigt White Cloud op 'Quiet Fights'.

Relaxte sfeer

Zonder haast maar met veel overtuiging en passie in stem en instrument overtuigt White Cloud op de debuut-EP Quiet Fights. Balancerend tussen het geluid van artiesten als Calexico, Ryan Adams en I Am Kloot doen de nummers op de EP verlangen naar een huiskamerconcert. De liedjes lopen vloeiend in elkaar over en hier omarmt White Cloud je in hun charmes met nummers als The Drops en The Light.
 
Na het eerste nummer No no no gaat de Zwiolse band, bestaande uit liedjesschrijver Ernst Bunders, multi-instrumentalist Erik Brassien, bassist Ceriel Boosveld en drummer Mark van der Bend verder in de relaxte sfeer die ze vooral goed neerzetten met The Drops. Ook de rest van de EP is gevuld met klanken die niet zouden misstaan in een huiskamerconcert of een kleine zaal. Geen superstrakke afgemixte klanken voor deze jongens, maar een lekker open en warm geluid. Soms hoor je zelfs de vingers over de gitaarsnaren gaan. Een heerlijke sound voor onderweg of in een luie stoel na een dag werk.

Warme klanken

Aan warme klanken dus geen gebrek. Soms heb je zelfs niet door dat het volgende nummer al begonnen is. Een hele prestatie, al was iets meer variatie in stijl en tempo ook wel aardig geweest. Het gevoel beklijft dat de band nog niet het achterste van de tong laat zien. Nu maar hopen dat ze dit deze zomer kunnen waarmaken tijdens festivals en optredens. In ieder geval is White Cloud te zien tijdens de eerste editie van het Lepeltje Lepeltje festival in Zwolle, op vrijdag 10 juli om 17.15 uur. Tot die tijd is de EP te beluisteren (en te koop) op de eigen website www.whitecloudplays.nl en via Bandcamp.