Weekagenda: week 1

Fusion factory, Physical Graffiti, X-It Phoenix, Popquiz

door: redactie Enschede / foto: archieffoto Eddy Dibbink. ,

Als eerst willen we iedereen het beste wensen voor het nieuwe jaar. Dat 2014 ons maar mag verwennen met veel concerten, veel releases en veel nieuwe muziek. In de eerste week van dit jaar staat er niet veel op het programma, maar is er nog wel wat voor ieder wat wils in Overijssel.

Fusion Factory
Wat: hardstyle battle
Waar: Saxionzaal, poppodium Atak, Enschede
Wanneer: 22:00 uur, vrijdag 3 januari
Wat kost dat?: VVK: 3 euro, deurverkoop: 5 euro
Waarom: Voor het eerst organiseert Fusion Factory een hardstyle battle in Atak. Dj-talenten zullen zich deze avond van hun beste en meest creatieve kant laten zien. De dj's zijn: The Bassjammers, Al-melody, Undefined, Hyper Activez, Raw Execution, Critical Collapse, Brutal Sounds, Int3r-Fear en als speciale gast Goatbusters.

The Ultimate Led Zeppelin Experience by Physical Graffiti
Wat: Led Zeppelin tribute
Waar: Jupiler Stage, Metropool, Hengelo
Wanneer: 20:30 uur, zaterdag 4 januari
Wat kost dat?: VVK: 12,50 euro, deurverkoop: 15 euro
Waarom: Led Zeppelin is net een maatje te groot misschien, maar de songs van deze legendarische band staan natuurlijk als een huis. Helemaal als ze gespeeld door The Ultimate Led Zeppelin tribute Physical Graffiti. Gevalletje van ogen dicht en je denkt dat the real deal op het podium staat. Dit belooft dus een geweldige avond met geweldige muziek te worden.

X-it Phoenix
Wat: alternatieve dansavond
Waar: Saxionzaal, poppodium Atak, Enschede
Wanneer: 23:00 uur, zaterdag 4 januari 
Wat kost dat?: 2 euro
Waarom: Al sinds 1998 kun je op zaterdag tussen elf en vier in Atak terecht voor de beste alternatieve dansplaten en natuurlijk om bij te kletsen met je vrienden en vriendinnen aan de bar of in de foyer.

De X-it is niet in één stijl te benoemen, maar biedt plek aan onder andere pop, rock, drumnbass, metal, hiphop, balkan beats, emo, electro en van alles daartussenin. Om bij X-it binnen te komen moet je ouder dan 18 jaar zijn.
 

Grote Kamper Popquiz
Wat: quiz voor de popkenner
Waar: Stadsgehoorzaal, Burgwal 84, Kampen
Wanneer: 15:30 uur, zondag 5 januari
Wat kost dat?: 25 euro
Waarom: Traditiegetrouw is het de eerste zondag van het nieuwe jaar tijd voor de Grote Kamper Popquiz! Dit jaar zal op zondag 5 januari de strijd gestreden worden om de titel Popkenner van het jaar. Vorig jaar ging Gerard van de Water er met de titel vandoor nadat Geert Bloupot zich met twee gewonnen edities eigenaar mocht noemen van de wisselbeker. Gaat de strijd tussen deze twee heren of gaat een derde ermee heen? De quiz wordt gemaakt en gepresenteerd door uw quizmasters Bas Nijhof, Anne Louise Sikkema en Marijke de Boer. Vanwege de verbouwing van 't Ukien vindt de Popquiz plaats in de Stadsgehoorzaal in Kampen.