Go Back To The Zoo laat vernieuwd Hedon springen

Zwolle verrast door voorprogramma June

Tekst: Daniël Hereijgers / beeld: Anke Olthof ,

Op 14 februari bracht Go Back To The Zoo (GBTTZ) de derde plaat ‘Zoo’ uit en daar hoort natuurlijk een tour bij. De band reisde deze korte tournee al langs Giels Ochtendshow op 3FM, Rotown Rotterdam, wat instores en deed zaterdag 22 februari ook het vernieuwde Hedon in Zwolle aan. Het voorprogramma was June, uit het Brabantse Zundert dat met opgewekte indierock de boel al lekker aan het dansen kreeg voordat GBTTZ Zwolle volledig aan het springen kreeg.

Iets voor achten is de grote zaal van Hedon al prima gevuld, veel bezoekers kijken nog even nieuwsgierig rond: het vernieuwde Hedon is mooi geworden, met subtiele hoogteverschillen en een prachtig panoramabalkon. Het geluid en licht zijn ook dik in orde. Dat genoegen smaakt ook June, een indierock band uit Zundert in Noord-Brabant. Zanger Bart Goos zegt oprecht dat hij trots is dat de band nu al voor een tweede keer in het voorprogramma staat van Go Back To The Zoo en dat ze in Zwolle mogen spelen.

June laat dat in zijn geheel zien door een aanstekelijk half uur eigenzinnige indie. Een enthousiasme en plezier dat al snel overslaat op de zaal. June is dansbaar en heeft de liedjes. De muziek komt goed tot zijn recht door de fijne meerstemmigheid en een eigen sound met gitaren en elektronica. En de gesamplede trompetten in single Pon Ki Pon.

Go Back To The Zoo pakt ook flink uit met een stevige podiumpresentatie. De band legt niet enkel de nadruk op nieuweling Zoo, maar frontman Cas Hieltjens en zijn band geven ook veel aandacht aan de twee eerdere platen Benny Blisto en Shake A Wave. Hij weet zelfs nog hardop te herinneren dat het podium in Hedon eerst aan de zijkant stond en heeft lieve woordjes voor de opgekomen fans. Go Back To The Zoo biedt vanavond een volle set met de nummers Julia enHold Your Head Up High van de nieuwste plaat, afgewisseld met Hey DJ, gevolgd door het nieuwere Charlene, dat de band in een albumloos jaar in Paradiso bracht voor een optreden bij 3voor12’s Song Van Het Jaar 2013.

 

 

Met Somebody Else ontvlamt het optreden helemaal en gaat zo ongeveer iedereen voor de mengtafel de lucht in. Wat zo blijft tot het slot. En weer verder gaat bij de toegift als Rocco Hueting, percussionist van De Staat, zijn Nijmeegse vrienden bijstaat en zelfs een bescheiden stagedive mag maken. Daarna zet GBTTZ nog een keer vol aan met Electric en Milkshake, de liedjes die we allemaal kennen van de radio, vooral dat laatste leek niet weg te branden van 3FM afgelopen week. De waarschijnlijk eeuwige discussie over Go Back To The Zoo en het teren op radiohits doet er eigenlijk niet toe, het is gewoon dansbare en inderdaad radiovriendelijke rock met een indierandje en Hedon Zwolle gaat er vol op los.