Ep-release Drum Boy Attila in NiX&Meer

Reünie van schoolkameraden resulteert in nieuwe band

door: Willem Stolk. ,

Het optreden in NiX&Meer is om debuut-ep With Solemn Stride and Braided Hair bij het nieuwe label BandBus Records te vieren. De tekst waarmee de band zichzelf aanprijst luidt als volgt: “Wat in je opkomt bij Drum Boy Atilla? Vreemde mix van Misfits, Vampire Weekend, System Of A Down, Elliot Smith, Slavische harmonieën en meer en dat ook nog eens stevig en melodieus.” Niets blijkt minder waar.

De vier leden van Drum Boy Attila kennen elkaar al sinds de middelbare school en vormden in verschillende samenstellingen tenminste twee bands: Dionysos en 45CL. In 2000 gaat iedereen zijn eigen weg. In 2012 komen Jovan Bilbija (singer-songwriter, zang, gitaar), Riemer Heutink (bas) en Arthur Adam (drums, zang) bij elkaar en beginnen Drum Boy Attila. Eind 2013 komt Frank Nolmans (gitaar) erbij en besluiten ze een ep te gaan maken. Alle nummers zijn geschreven door Jovan Bilbija. En inderdaad: Arthur Adam kennen we als singer-songwriter en multi-instrumentalist en als één van de oprichters van het label Bandbus Records.

Ook het voorprogramma van de presentatie van de plaat wordt geheel verzorgd door de leden van Dionysos en CL45. Jovan Bilbija bijt het spits af met drie liedjes waarvan hij vertelt dat hij niet echt weet waar ze over gaan. Het gaat om de sfeer. Die is donker. Jovan speelt met zijn stem: hoog, diep, dan weer opera/Queen-achtig. Betoverend. Arthur speelt vervolgens twee nummers. Het eerste nummer is in de stijl van Frank Sinatra. Het tweede nummer 'Happy Hangover' is een easy jazzy nummer. De zanger van CL45, Jeffrey Hofman, sluit het voorprogramma af met het nummer 'So Sorry'.

Na een korte pauze speelt Drum Boy Attila in totaal twaalf nummers. De uitleg van Jovan is dat alle nummers die DBA speelt wel ergens over gaan. Het zijn allemaal verhalen en hij geeft dan ook bij elk nummer een korte uitleg. Zoals eerder gezegd: de sound die ze laten horen is stevig en melodieus. Drums en bas leggen een hele stevige basis. Frank op gitaar en Jovan met zijn stem spelen daar doorheen. Hierbij is het duidelijk dat Frank de stem van Jovan soms volgt en soms voor gaat. De mannen spelen duidelijk met veel plezier. Een fijne reünie van deze muzikanten!