Timothy Drake presenteert cd op overtuigende wijze

Twentse singer-songwriter trapt muzikaal seizoen Metropool af

door: Tineke Klamer ,

Donderdag 29 augustus trapte Timothy Drake het Metropool seizoen af met de releaseshow rond zijn debuutalbum Mathematics.

In het voorprogramma speelde popacademiestudent Luuk Schmidt. Afgelopen lente kwam zijn tweede ep Lines to speak uit. Deze ep, over onzekerheden, vriendschap en Luuk’s kijk op het leven, werd goed ontvangen. Ook goed ontvangen werd het optreden in Metropool. Samen met zijn begeleidingsband bestaande uit Kamiel Top, Tim Wensink, Jeffrey Revet en Adri Karssenberg wist Luuk de zaal goed op te warmen.

Timothy Drake is een Twentse singer-songwriter die beïnvloed is door pop- en rockmuziek uit de eighties en de nineties. Hij is vooral bekend van zijn live-optredens als Freddie Mercury look-a-like, maar Timothy wilde zich verder ontplooien. Hij verzamelde een band om zich heen en nam debuutalbum Mathematics op. Zijn optreden in Metropool staat als een huis en overtuigt. Timothy en band (zelfs met blazers!) gaan vanaf het eerste nummer flink los. In de meer uptempo nummers gaan Timothy en band volledig uit hun dak. Maar ook de meer intieme nummers, solo met gitaar, klinken overtuigend. Sterk optreden!

Benieuwd geworden naar het debuutalbum van Timothy Drake? Mathematics is hier te beluisteren en onder andere te koop op Itunes.