Tim van Doorn als verdiende winnaar van talentenjacht Pop Secret

"Als Tim geen muziek kan maken, gaat hij dood", aldus de jury

Tekst: Mirjan Bakker en Willem Stolk / Foto's: Willem Stolk. ,

Pop Secret is de nieuwe, muzikale talentenjacht van de regio Enschede, en is een samenwerking tussen Poppodium Atak en het Wilminktheater. Afgelopen 11 oktober vond de eerste finale van Pop Secret plaats.

In het voorjaar gingen de scouts de oefenruimtes, concertzalen en festivals af om het kaf van het koren te scheiden. Gezocht werd naar bands en acts van niveau die een stap hoger willen. Dit talent werd ingedeeld in vier categorieën, van singer-songwriter tot stevige rock. De voorrondes vonden plaats op 5 en 6 juli 2013 Poppodium Atak. De winnaar van Pop Secret staat in het voorprogramma van een (inter)nationaal bekende act in het Muziekcentrum, voor  maar liefst 1800 man! De jury bestond uit Eddy Zoëy, Nina June en Atak directeur Rinze van der Wal.

Typische tokkelaars
Tim van Doorn is de eerste winnaar van Pop Secret geworden. De jury vond zijn show, met zeven nummers van zijn net uitgebrachte debuutalbum 'This Minor Side Effect' heel goed in elkaar steken. "Tim pakt in zijn eentje de hele zaal in. Zijn show is zo goed, dit is al wereldniveau. Zet hem tussen Ed Sheeran en Ben Howard en je hoort geen verschil in kwaliteit." "Je hebt muzikanten die het leuk vinden om muziek te maken, maar je hebt ook mensen die niet anders kunnen." Wij hoorden creatieve teksten, tussen de nummers door veel humor.

Groene Gasten
Stereotype: drie jonge enthousiaste muzikanten met een afwisselende set. Er ontstond spontane interactive met het publiek. De jury: "Een jonge, zeer veelbelovende band. De band heeft veel gevoel voor show en de interactie onderling is tof om te zien."

Onmeunig offensief
Grown Cold: De band straalde het gehele optreden een enorme hoeveelheid energie uit. Niet echt een mainstream band, maar ze kregen de mensen wel de stoelen uit. De jury: “Een band met een sterke stagepresence. De energie knalt van het podium. Melodisch zit het goed in elkaar, dit is iets wat je weinig hoort in de metal.“

Gitaar geweld 
Paco Chains: Ze spelen erg mooie progressieve rock en bestaan uit een uitstekend stel muzikanten. Tussen de nummers door lieten ze mooie animaties zien, die de liedjes als het ware aan elkaar smeden. De frontvrouw mag veel meer op de voorgrond treden. De jury: "Paco Chains liet een goede, verrassende show zien. De liedjes zijn goed, er zijn mooie arrangementen en hooks. Paco Chains heeft iets wat weinig bands in dit genre hebben en dat zijn goede nummers!”

Wildcard 
Mercy Flush: De band met een grote fanbase. De energie en de aandacht van het publiek werd na het ene akoestische nummer wat ze speelden, alleen maar meer. De jury: “Hier staat een echte band met een energieke live-performance. Het akoestische nummer was erg mooi, na dit nummer liet de band zien waar ze tot in staat is. De zanger mag meer zingen in plaat van rappen, hij heeft een mooie stem.”

Na een slopende en spannende wedstrijd gaat singer-songwriter Tim van Doorn met de hoofdprijs mee naar huis. Hij mag binnenkort in het voorprogramma van een tot nu toe nog onbekende internationale act staan in het Wilminktheater te Enschede.