Weekagenda: week 48

The Greatest Show on Earth met o.a. Burcak, Shopping Sunday met Are You a Lion, Praamstra Live, Great Minds

door: redactie Enschede / foto: archieffoto Burcak door Willem Stolk ,

De weekagenda is terug van weggeweest. Het festivalseizoen is al een tijdje voorbij, het is weer tijd voor clubshows en zaalconcerten in de mooiste poppodia en café's van Overijssel! Check hier wat er deze week te zien en luisteren is in het oosten des lands.

Great Minds
Wat: Hiphop in Zwolle
Waar: Suyderseezaal, Ijsselhallen, Zwolle
Wanneer: 20:00, vrijdag 29 november
Wat kost dat?: 16,50 euro
Waarom: Sticks, Winne, Jiggy Dje en Dr. Moon; Great Minds blijkt een succesformule die het ijkpunt voor de Nederlandse hiphop verlegt. Het gelijknamige album schrijft de hoogste albumnotering ooit voor Nederlandstalige hiphop op haar naam en de korte clubtour leidt tot een overload aan enthousiaste reacties. De vraag groeit en het moment is dan eindelijk daar; Great Minds komen naar Zwolle!

Praamstra Live met Deventer Vibes
Wat: Muzikaliteit in boekhandel Praamstra
Waar: Boekhandel Praamstra, Deventer
Wanneer: 17:00 uur, vrijdag 29 november
Wat kost dat?: Niets
Waarom: Niets leuker dan op een muzikale manier je weekend in te luiden! In boekhandel Praamstra worden maandelijks muzikale middagen met divers lokaal talent georganiseerd. Deze vrijdag: Een project van Black Star-producer Asher E met jonge hiphopartiesten uit Deventer. Na het succes van Dub & Dwars (een reggaealbum met Brainpower, 2010) heeft Asher E een album opgenomen met jong hiphoptalent uit zijn eigen woonplaats: Deventer.

Conspiracy
Wat: Een rock- en dancefeest voor en door Overijsselse jongeren
Waar: Saxion Zaal, poppodium Atak, Enschede
Wanneer: 20:00 uur, vrijdag 29 november 
Wat kost dat?: VVK: 3 euro, deurverkoop: 4 euro
Waarom: Door negen leerlingen van verschillende scholen in Enschede wordt een een rock & dance feest georganiseerd, genaamd Conspiracy. De avond wordt afgetrapt met de rockband Stereotype. Vervolgens zal de band Indiependents het dak eraf blazen met covers van uiteenlopende artiesten zoals Paramore en The Red Hot Chili Peppers. Dj Gingerbeard zal verdergaan tot 01:00 uur met indierock en natuurlijk veel dance. Van de ticketprijs gaat 1 euro naar het goede doel om de slachtoffers in de Filipijnen te helpen.
 

Andre Manuel's The Greatest Show On Earth
Wat: Pop/rock in Metropool
Waar: Jupiler Stage, Metropool, Hengelo
Wanneer: 19:30 uur, zaterdag 30 november
Wat kost dat?: VVK: 2,50 euro, deurverkoop: 4,00 euro
Waarom: Bij Manuel's Greatest Show on Earth is divers lokaal talent te vinden. Wat dacht je van de frisse beats van Burcak? Of de zoete sounds van Lotte Rasva? Verder te zien: Andre Manuel, Hufterbuks, Hip & Hanneke, dj Bob Holtkamp, What Gloom, The Shelters en Anouk Talen.

Shopping Sunday met Are You a Lion
Wat: Muzikaal initiatief op de koopzondag van Enschede
Waar: Atak café, Poppodium Atak, Enschede
Wanneer: 15:30 uur, zondag 1 december
Wat kost dat?: Helemaal niks
Waarom: Omdat het op koopzondag in de winkels toch veel te druk is en omdat nieuw muzikaal talent ontdekken altijd leuk is! Op deze editie van Sunday Shopping staat Are You a Lion.