Stefany June brengt EP Cozy Cat uit

Gevoelige luisterliedjes laten andere kant Stefany June zien

door: Sjoerd van Ommen. ,

Het is een tijdje rustig geweest rondom Stefany June. Afgelopen jaar was ze veel in de studio te vinden voor de opnames van haar debuutalbum die aankomend voorjaar uitkomt. Dan is daar zo ineens vlak voor het verschijnen van het album een EP. Voor ons een verrassing en daarom vroegen wij haar naar het hoe en wat rondom het verschijnen van de Cozy Cat EP.

"Ik hou van dieren. Als je in mijn kledingkast kijkt, zie je veel dierenprints. Ik kan heel veel met dieren uitdrukken. Ik vind het een heel mooi metafoor voor heel veel dingen. Een cozy cat doet me denken aan als je gewoon lekker op de bank ligt en je wilt lekker snoezelen met muziek aan. Those 15 minutes in which your mind falls asleep. Een cozy cat past goed in dat sfeertje."

De Cozy Cat EP staat vol met ballads en laat daarmee een andere kant van Stefany June zien. "Ik hou ervan om het podiumbeest uit te hangen. Op het podium dans ik graag en ga ik helemaal los. Maar ik denk dat dit het moment is om mijn andere kant te laten horen. Zo vlak voor kerst, een tijd waarin mensen vaak 's avonds gezellig binnen op de bank zitten. "

Deze EP is zelfs al een klein voorproefje van het debuutalbum. De single van de EP, 'Youngblood', staat namelijk ook op het album. Voor de Cozy Cat EP is een kleine tour opgezet samen met Ruud Fieten, die in duetvorm te horen is op het derde nummer van de EP: 'Love, You Treat Me Like a Fool'. Stefany en Ruud zullen samen langs verschillende huiskamers in Utrecht en Enschede gaan met als afsluiting een optreden in een openbaar café.

Utrechters kunnen 1 december vanaf 21:00 uur in De Bastaard langskomen. Enschedeërs kunnen het EP-release concert op hun beurt 15 december om 21:00 uur in Jansen & Janssen aanschouwen. De Cozy Cat EP is inmiddels verkrijgbaar op iTunes en hardcopy te bestellen via haar website

Over de vraag of we de komende tijd veel van Stefany June gaan horen, is ze duidelijk. "We zijn op tour geweest in Zweden en Duitsland en komen nu terug in Nederland om de mensen hier wakker te maken, want er komt een vet album aan." Stay tuned!