Weekagenda week 21

Midnight Motel, The Smallest Show on Earth, Ivar, Stuurbaard Bakkebaard, Stiv Cantarelli

Redactie Enschede ,

Regen, regen en nog eens regen. De lente in Nederland laat zich nog niet echt goed zien. Gelukkig hebben we deze week genoeg optredens en shows die allemaal lekker binnen te bekijken en te beluisteren zijn.

The Smallest Show on Earth
Waar: Poppodium Metropool, Hengelo
Wanneer: Donderdag 23 mei, zaal open 20:30 uur, aanvang 21:00 uur
Wat kost dat?: Gratis
Waarom: PopScool, Metropool en de artiestenopleiding van het ROC organiseren samen een gezellige muziekavond. Naast de bandjes die er spelen, kan er ook gejamd worden. Dit maandelijkse initiatief wordt gehouden in het Muziekcafé van Metropool.

Ivar (support: Waldorf)
Waar: Poppodium Burgerweeshuis, Deventer
Wanneer: Vrijdag 24 mei, zaal open 20:30 uur, aanvang 21:00 uur
Wat kost dat?: 8 euro, CJP/studenten: 6 euro
Waarom: Op tienjarige leeftijd leerde Deventernaar Ivar Oosterloo gitaarspelen. De jaren daarna speelde hij in diverse bandjes en in 2007 deed Ivar mee aan Idols, waar hij een behoorlijk eind wist te komen. Kort daarna begon hij met enkele oud-deelnemers van Idols de boyband IDSF. Ivar kwam er tijdens deze samenwerking achter dat een solocarrière meer zijn ding is. Support van deze avond is Waldorf.

CD-presentatie Midnight Motel
Waar:
Saxion Zaal, Poppodium Atak, Enschede
Wanneer: Vrijdag 24 mei, zaal open 20:00 uur, aanvang 20:30 uur
Wat kost dat?:
6 euro
Waarom: Midnight Motel staat garant voor een stevige bak rock met een rauw randje waarbij zelfs special effects niet worden geschuwd. De energieke en dynamische live-show heeft inmiddels het publiek van jong en oud weten te overtuigen. In maart heeft Midnight Motel hun videoclip al gepresenteerd, die zij in samenwerking met AtakTV hebben gemaakt. Inmiddels heeft die videoclip meer dan 1600 views en is het tijd dat Midnight Motel hun nieuwe plaat, Taste of Life, aan het publiek gaat presenteren. Naast Midnight Motel zullen ook Tim van Doorn en The City Killers meehelpen om deze avond tot een groot succes te maken. Een exemplaar van het album zit bij de entreeprijs in.

Stuurbaard Bakkebaard
Waar: Saxion Zaal, Poppodium Atak, Enschede
Wanneer: Zaterdag 25 mei, aanvang: 20:30 uur
Wat kost dat?: VVK: 10 euro, deurverkoop: 12 euro
Waarom: Deze band staat bekend om het onconventionele gebruik van hun instrumenten. De band is lekker bezig en krijgt ook internationaal aandacht. Behalve de muziek die Stuurbaard Bakkebaard heeft gemaakt voor de film “Doodslag” zal de band ook een show doen bij verschillende poppodia. Deze avond, op zaterdag 25 mei, is het de beurt aan Atak!

Stiv Cantarelli and the Silent Strangers
Waar: Poppodium Burgerweeshuis, Deventer
Wanneer: Woensdag 22 mei, zaal open 20:00 uur, aanvang 21:30 uur
Wat kost dat?: Niks
Waarom: Een verlaten kerk in de Romagna heuvels. Rauwe, energieke en heldere muziek, gemengd met obscure folk, downhome blues en post punk roost. Dat is Stiv Cantarelli and The Silent Strangers. Laat je deze avond verrassen door deze Italiaanse band.