Weekagenda week 20

Ian Curtis Memorial Night, Motorpsycho, Ukien Metalnight, Mehrfaut 90s Hits

Redactie Enschede ,

Na een week vol met festival op Hemelvaart, zoals Green Vibrations, Randrock en Dauwpop is het nu tijd voor een rustig weekje met diverse optredens door heel Overijssel. Vooral in Deventer is tot en met het weekend veel muziek te zien en te beluisteren. Bekijk hier welke acts er deze week in het oosten des lands een bezoekje waard zijn.

Motorpsycho
Waar: Poppodium Burgerweeshuis, Deventer
Wanneer: Dinsdag 14 mei, zaal open 19:30 uur, aanvang 20:30 uur
Wat kost dat?: VVK: 18 euro, deurverkoop: 20 euro
Waarom: Spacepop, rock, metal, country, psychedelica, progrock? Plak er gerust een labeltje op, één ding staat vast: deze Noorse rockers spelen altijd of ze door de duivel bezeten zijn. Hun concerten ontaarden steevast tot een regelrechte live-sensatie. Motorpsycho staat bekend om zijn concerten vol verrassingen en improvisatie en is boven elke klasse verheven.

Blackie & The Oohoos
Waar: Poppodium Burgerweeshuis, Deventer
Wanneer: Woensdag 15 mei, zaal open 20:00 uur, aanvang 21:30 uur
Wat kost dat?: Niets
Waarom:  Blackie & The Oohoos maken een soort muziek dat tegenwoordig te boek staat als dreampop. Ze hebben zich laten inspireren door onder andere Beach House en Mazzy Star. Begin november bracht Blackie & the Oohoos hun tweede studio-album uit. Hiervoor werkte de band samen met de producer Pascal Deweze. De twee zusjes, Loesje en Martha Maieu, nemen het voortouw in Blackie & The Oohoos. De meerstemmigheid, in combinatie met een heel bijzondere sound, heeft een zinderende aantrekkingskracht!

Ian Curtis Memorial Night
Waar:
Jupiler Stage, Poppodium Metropool
Wanneer: Vrijdag 18 mei, zaal open 20:00 uur, aanvang 20:30 uur
Wat kost dat?:
VVK: 1o euro, deurverkoop: 13 euro
Waarom: Achttien mei is de sterfdag van Ian Curtis. En we zijn fan. Wij niet alleen trouwens, want Joy Division is van enorme invloed op veel bands (denk aan Interpol, Editors maar ook bijvoorbeeld Arcade Fire). Op deze speciale avond wordt er een lezing gegeven, wordt er een documentaire vertoond, is er een Joy Division coverband en is er tegen het eind van de avond ruimte voor wat danspasjes in het cafe.

Rockstage @ NAXT
Waar: NAXT, Almelo
Wanneer: Zaterdag 18 mei, zaal open: 20:30 uur
Wat kost dat?: Slechts vier euro
Waarom: NAXT biedt vijf knallende rockbands uit de oefenruimtes van NAXT aan voor slechts de prijs van vier euro. De lokale talenten die deze avond op zullen treden zijn: Sleeve, Distillator, Mystrez, Barstool Philosophers, Straitjacket. Het belooft een diverse avond te worden op een speciale plek.

Metalnight
Waar: Poppodium 't Ukien, Kampen
Wanneer: Zaterdag 18 mei, zaal open 20:30 uur
Wat kost dat?: VVK: 5 euro, deurverkoop: 8 euro
Waarom: Vanavond vindt alweer de tweede editie van de Ukien Metalnight plaats in Kampen! Na het succes van de eerste editie, afgelopen februari, zijn er opnieuw drie bands uitgenodigd om deze avond te verzorgen. Voorprogramma's Braincasket en Seita zullen het publiek opwarmen voor headliner Houwitser.

Mehrfaut 90s Hits
Waar: Poppodium Burgerweeshuis, Deventer
Wanneer: Zaterdag 18 mei, aanvang 23:00 uur
Wat kost dat?: Studenten: 6,50 euro, normaal: 8,50 euro
Waarom: Mehrfaut laat de muzikale jaren ’80 en ’90 herleven en gaat soms Back To The Future met wat nieuwe hits. Ze partyen alsof het 1999 is en laten de dansvloer achter met confetti. Dit is een van de laatste edities dus zorg dat je er bij bent! Check hieronder de ware Mehrfaut-erlebnis.