New Cool Collective zorgt voor dansbare avond vol met swingende muziek

Gevarieerd optreden van deze, voor Nederlandse begrippen, superband

New Cool Collective staat garant voor avond met meeslepende muziek met verschillende muzikale invloeden. Er werden deze avond veel nummers vertolkt van
hun nieuwe cd 'Chin Chin', maar ook de oudere nummers werden met veel passie gespeeld. Een gevarieerde avond afgelopen zondag 12 mei.

Frontman Benjamin Herman had duidelijk zijn avond en nam de hele band op sleeptouw. Je zou het niet zeggen als je het optreden bekijkt, maar deze groep muzikanten
bestaat al 20 jaar en "still going strong". In 1993 begon saxofonist Benjamin Herman te experimenteren met dj Graham B in de Amsterdamse nachtclub Soul Kitchen. De combinatie van live-muziek en een dj was in die tijd uniek en vernieuwend te noemen. Deze optredens waren zo succesvol dat ze uitmondden in de formatie zoals wij die nu kennen. Optredens in onder andere De WereldDraait Door gaven deze band hun nationale bekendheid.

De avond in Atak was helaas voor te weinig bezoekers. Misschien lag dat aan het feit dat het Moederdag was, het werd alsnog een geslaagde avond vol muzikaliteit. Het collectief werd niet verstoord door het grote aantal en diverse muzikale solo's. Mooi om te zien was dat Benjamin Herman soms bijna het podium verliet en op die manier de aandacht van het publiek te laten vestigen op de solist van dat moment. Zo kwamen alle muzikanten een keer aan bod om hun excellente muzikaliteit te toon te spreiden Kortom, een geslaagde avond voor de fans van de New Cool Collective.