Kampen krijgt concertzaal voor 1500 man

Partycentrum 't Haasje verbouwd tot Music Club Kampen

Ingmar Griffioen ,

Het Overijsselse Kampen krijgt een concertzaal voor 1500 man. De initiatoren, waaronder een oud-directeur van de Heineken Music Hall, turnen partycentrum 't Haasje middels een 'drastische verbouwing' om tot Music Club Kampen, met ook een kleine zaal voor 500 man, een VIP-balkon en café. Zij denken daarmee jonge en oudere muziekliefhebbers te trekken naar Kampen, dat hemelsbreed maar zo'n 10 kilometer van provinciehoofdstad Zwolle ligt. De eigenaar ziet dat niet als nadeel en blikt vol vertrouwen vooruit naar opening in januari/februari 2014.

Minder dansfeesten, programmeur gezocht voor bandprogrammering
Het huidige 'Party Hotel 't Haasje' blinkt vooral uit in dansfeesten en herbergt naast zalen als de Beachclub, Ballroom, Discoclub en Hollands Café ook een restaurant en hotel. De laatste twee moeten plaatsmaken voor een concertzaal, die in een 10 meter hoge 'black box constructie' in het pand wordt gebouwd. Het aantal dansfeesten wordt teruggebracht en er wordt een programmeur gezocht om bands te boeken. Achter Music Club Kampen zitten de huidige eigenaar Danny Schaper en Paul Stiekema, die 10 jaar werkte als directeur van de Heineken Music Hall en ook projectdirecteur bij Mojo, adjunct-directeur van de Zwolse IJsselhallen en organisator van het Kwakoe festival in Amsterdam op zijn cv heeft staan.

Stiekema ziet grote kansen voor een zaal van die grootte in Kampen, zo tekende provinciaal dagblad De Stentor op. Volgens de inwoner van Almere liggen 'alle vergelijkbare podia in het westen van het land'. Music Club Kampen vormt volgens hem geen concurrentie voor het plaatselijke 't Ukien (capaciteit voor 250 man) of het naburige Hedon in Zwolle, dat na de verhuizing 800 bezoekers kan huisvesten. Stiekema ziet de zalen elkaar eerder aanvullen: "Boekt 't Ukien of Hedon een artiest die bij nader inzien te groot is en die supersnel uitverkoopt, dan kunnen ze uitwijken naar ons. En kampen wij met zo'n probleem, dan kunnen we bijvoorbeeld naar de IJsselhallen."

'Nabijheid Zwolle is geen nadeel'
Schaper vertelt 3voor12 de nabijheid van Zwolle eerder als een voordeel dan als een nadeel te zien. "Kampen is echt een stad op zich en we hebben een groot achterland richting Dronten en Lelystad." Volgens de eigenaar zitten veel potentiële bezoekers op Music Club Kampen te wachten. "Wij spelen hiermee in op ontwikkelingen in de markt, we merken uit ervaring hoe hoog de belangstelling is voor onze specifieke evenementen." De populaire wekelijkse thema-avonden van 't Haasje zullen nog maar eens per maand of jaar terugkeren. Het programma wordt volgens Schaper heel divers "van jaren '80/'90 party's en Nederlandstalige avonden tot The Golden Earring en bands- of dance-avonden. We willen nog meer bieden dan nu, dus meerdere bands of dj's per avond."

In vergelijking tot het huidige concept met diverse themazalen gaat Music Club Kampen "veel meer draaien om de main zaal voor 1500 man". De eigenaar heeft zijn sporen vooral in 'disco- en uitgaansland' verdiend. Met de nieuwe programmeur en de podiumervaring van Paul Stiekema wil hij "een mix maken van grote zaal programmering met toch een intieme, warme sfeer. We zitten op een mooie plek net buiten de stad aan de jachthaven, dus bezoekers kunnen met de boot komen en aan het water zitten. Wat dat betreft willen we wel meer bieden dan een standaard poppodium." Volgens Schaper ligt subsidie van de gemeente Kampen niet in de lijn der verwachtingen.

Op de Facebook-pagina staat een korte verklaring.